Neslyšno - Ticho může být prokletím!

29.04.2016 17:12

Richelle Mead- Neslyšno

Originální název: Soundless
Rok vydání: 2016 (originál vydán 2015)
Počet stran: 244
Vazba knihy: Měkká
Nakladatelství: Domino

Na vrcholku hory stojí osamělá vesnice!

Vysoko na samém úpatí hory se nachází osamocená vesnička, kterou ze všech stran obklopují mohutná skaliska. Její obyvatelé jsou naprosto bezradní a odkázáni na pomoc z venčí. Jejich jedinou záchranou je důl na drahé kovy. Právě z výměny oněch metalurgických cenností žijí. Posílají je totiž po laně dolů, do království v údolí. Na oplátku se jim od Správce lana dostane něco malého k snědku. Jenže příděly jsou každým dnem o něco menší, krom toho se k obyvatelům vesničky nedostane nic než zkažené a zplesnivělé zásoby. Ačkoliv v úpatí pod horou se to zelení a životem jen hemží. 

Nicméně lidé nahoře v usedlosti si o světě "tam dole" mohou nechat jen zdát. Už po staletí jsou totiž stíhány tajemnou kletbou, díky níž přišli již před mnoha lety o sluch. Jsou tak teď odkázány žít pouze v naprosté tichosti. Jenže pak přijde další rána. Celá populace totiž začíná postupně ztrácet ještě i zrak, a tak hrozí, že za chvíli celá generace pomře hladem a neschopností.  

***

Teprve když skončím a o krok ustupuji, abych zkontrolovala své dílo, uvědomuji si, jaké zprávy vlastně zaznamenávala. Smrt. Hladomor. Slepota. Další pochmurný den v naší vesnici. Na to se však zrovna teď nemohu soustředit, neboť naši mistři mají každou chvíli přijít. Děkuji, Fej, znakuje mi Čang Ťing a vzápětí si ode mne bere své nástroje. Rychle přikyvuji a pak spěchám k vlastnímu plátnu na druhé straně místnosti, právě v okamžiku, když chvění podlahy ohlašuje příchod starších. Zhluboka se nadechuji, ráda, že jsem znovu zachrá­nila Čang Ťing před problémem. S úlevou však přichází i dě­sivé zjištění, že už to nemohu déle popírat, zrak mé sestry se zhoršuje.

Jeden dráslavý zvuk vám může změnit život!

 P ak se ovšem stane něco, co nikdo nečekal. Mladou umělkyni Fej probudí uprostřed noci srdceryvný šum. Teprve postupně zjišťuje, co to všechno znamená, jedná se totiž o zvuk. Mocný lidský smysl, který byl jejím předkům odebrán. Krok za krokem začíná dívka přicházet na to, k čemu je vlastně dobré vnímat zvuky okolo sebe. Až se situace začíná zdát nevyřešitelnou. Rozhodne se Fej podniknout naprosto ztřeštěnou věc, sestoupit dolů do vsi Pej-kou. Doufá, že právě tam nalezne odpovědi na to, co se ve skutečnosti stalo s její vesnicí. 

Richelle Mead se konečně odhodlala ukázat se svým čtenářům ve zcela novém světle. Odhodila totiž na čas upíří příběhy a stvořila něco naprosto jedinečného. Příběh, jenž je umně zasazen do období císařské Číny. Nicméně, to by nebyla Richelle, aby to svého vyprávění nevložila trochu té magie, které se však zcela chytře mísí s běžným světem smrtelníků. 

***

Naše vesnice se smířila s tichem, když naši předkové z neznámých důvodů před mnoha generacemi přišli o sluch, ale pohroužit se do temnoty? Tenhle osud nás všechny děsí. Podobné myšlenky musím dostat z hlavy a nasadit chladnou tvář, protože moji mistři začínají procházet kolem řad pláten. Ve vesnici je šest starších a každý dohlíží nejméně na dva učedníky. Většina starších také ví, kdo je nahradí, a vzhledem k tomu, ke kolika nehodám zde dochází, a také vzhledem k počtu nemocných je vycvičení náhradníků nezbytným opatřením. Někteří učedníci stále ještě soutěží o to, kdo se stane nástupcem konkrétního mistra, ale já se o své místo nebojím.

Nenáročný děj s roztomilým koncem, který vás snad i překvapí!

Autorka napsala velmi čtivou knihu, které nechybí ani krásně propracované popisné pasáže. Ty se zabývají hlavně sluchem jako takovým a odkrývají tak věci, které nám dnes přijdou jako zcela samozřejmé. I přesto, že hlavní zápletka není nijak složitá, tak ji určitě ocení každý fanoušek této spisovatelky, ale nejen je. Na své si přijde snad opravdu každý, kromě akčních pasáží totiž v pozapomnění nezůstala ani romantika, anebo i trocha toho té mytologie. Avšak každý tento prvek se naprosto skvělé prolíná s dobře vymyšlenou dějovou linkou. A tak se nestane, že byste se při čtení nudili. 

Já sama jsem se nesmírně těšila na další dílo této spisovatelky, její předešlé tituly totiž nebyly vůbec špatné. Ale i tak, nepatřím zrovna k milovníkům literatury s motivy vampýrů. Možná právě proto jsem si příběh neskonale užila, hlavně tedy jeho konec. Myslím, že by mi nevadilo, kdyby z pera Mead vzešlo zase něco podobného. Za sebe hodnotím Neslyšno 4 z 5 možných hvězdiček Touto recenzí bych velmi ráda poděkovala e-shopu eReading.cz za poskytnutí recenzní e-knihy,TAM si můžete také přečíst i samotnou ukázku z knihy!

Li Wej ukazuje otci na čelo. Něco se stalo! Kdybych na poslední chvíli nezasáhl, mohlo to být o hodně horší. Už v dole nemůžeš pracovat. Pao však zůstává neoblomný. Můžu a budu! Vidím dost na to, abych mohl dělat svou práci. Na ničem jiném nezáleží. Ale tady nejde jenom o tvou práci. Li Wej vypadá, jako by se musel velmi ovládat, aby zůstal klidný, v očích však má téměř paniku. Nejde jenom o tvůj život. Tady už jde o životy ostatním. Ohrožuješ je už jen tím, že tam s nimi dole jsi. Vykašli se na tu svou hrdost a jdi do důchodu.  Hrdost je to poslední, co mi zůstalo, odpovídá Pao. To poslední, co zůstalo nám všem. Všechno ostatní nám berou. Slyšel jsi tu poslední zprávu o jídle, ne? Když nám teď snížili příděl, potřebují mě dole ještě víc. A taky že tam půjdu, a budu konat svou povinnost. Nehodlám sedět na náměstí s ostatními.

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Datum 28.05.2020

Vložil tastyandinteresting.be

Titulek klГҐda utslag levern tastyandinteresting.be

Odpovědět


If you want to grow your knowledge only keep visiting this site and be updated with the newest news update posted here. tastyandinteresting.be/beauty/bandana-til-hret-mnd.php klГҐda utslag levern

Datum 28.05.2020

Vložil WalterOi

Titulek What is it - V7BOMDEFEX

Odpovědět

What is it - V7BOMDEFEX
Please tell me-where is it? Or what is it V7BOMDEFEX ?

Datum 28.05.2020

Vložil aresgrb.se

Titulek hpl teknologi aresgrb.se

Odpovědět


Asking questions are really nice thing if you are not understanding something entirely, but this piece of writing provides fastidious understanding yet. alag.aresgrb.se/news/hpl-teknologi.php hpl teknologi

Datum 27.05.2020

Vložil Katrinjow

Titulek cam Sex Chat frank singleton weather forecast partnersuche wie anschreiben

Odpovědět

single lebach Sofort uber Rotlichtanzeige bestellen poppen sexchat muenchen
[url=https://eroklub.pw][img]https://www.sex--berlin.com/wp-content/uploads/Albena-11.jpg[/img][/url]
Ich bin kokett und ich bin Freude und ich kann mna Ihnen gehoren! Wir konnen solche Parodie zusammen zeuugen. Gerade jetzt ... Ich bin so geil, und ich von diesem riesigen Korb von Speilzeug. Wie konnen Sie Anfragen ich von einem warmen steif geschlagen werden und die Leichtigkeit von mir ist zu komppensieren besser. Ich wurde gerne meine Muschi fur Sie ausgebreitet und dann beenden Sie uberwachen mich zu masturbieren. Ich sichern eine gro?e Cam und du mir so nah kann man fast Parfum mich schlagen kann. Schau mir mit meinem Spielzeug und wie schwach ich, wie wir unterhalten und Sie Bewegung, die Sie gefuhllps Schwanz. C'mon in umd unterziehen sich etwas Spott mit einem leblosen und sexy Madchen, und ich werde einsam dein sein .... Ich uberglucklich, elektrifiziert. Ich dankbar fur eextremely Tag habe induce.I'm positive, geradlinig-Erfolg, Selbst ausgestellt einzelnenh. Auf der Suche einen Mann fur eine gerade Sichtbeziehung. Ich bin liebenswert Dessert und gefahrlich, sein imttels physikalisch schuchtern. Ich ...
https://geiler.7m.pl

monatliche ausgaben essen single online flirtspiel anime kostenlos Webchat
[url=https://eroklub.pw][img]https://www.sex--berlin.com/wp-content/uploads/Demi_322.jpg[/img][/url]
Ihr Aufkommen fasziniert edarnedone, aber ich habe nicht lschte jeden Eindruck. Du sollst bewsten guestimate, aber Sie sind in keiner Weise Bestimmung erinnern, was ich uber sie in Wahrheit ist. Sie konnen zeichnen, aber ich evastly selbst. einsam, wenn ich ... Ich beurteile in vielerlei Hinsicht bin ich nett von wie der typische Liebsten enbenan. Die Brut-eUnterschied ist Ich bin sehr Zwitter und bin immer auf der Suche aufgrund der Tatsache, dass einighe gutliche Spa?. Ich nehmen Sie Kontakt mit in einem Zustand der Natur auf meiner Webcam, abre meine Nachbarn nicht verstehen und ich wurde nicht Angst, wenn sie es taten. Ich mag zu au naturel sein, das ist kein Verbrechen. Und Ich mag zu erregen gefickt. Es gibt nicchts, unsachgema?e mit, dass enyweder. Ich rechtschaffenen Anforderung ein Typ, der mit mir verbieten kann und entwickeln gegen mit mir den ganzen Tag jeden Tag.
https://lust.7m.pl

partnervermittlungen wikipedia offenburg partnersuchye sex chat koeln
[url=https://eroklub.pw][img]https://www.sex--berlin.com/wp-content/uploads/Angela_l03.jpg[/img][/url]
Ich fuhren eion wunderbares Hoch mit es weg Laufwerk. Ich schmecke Koitus und ichu mit Spielzeug und meine Finger auf mich deuten gebogen. Mein Problem ist Ewigkeit gewesen, dass ich anscheinend nicht bewusst einem Pavillon in meinem Lebensfahigkeit, die uber die mit mir anschauen werden. Also habe ich eine Webcam und es hat mich mit Trubsal meiner Bedurfnise geholfen hat entfernt. I de facto auszumanovrieren hinein und ich liebe es, mit verschiedenen Jungs spielen die ganze Zeit. Ich mochte Jungs, die nicht abgeneigt sind und werden in der rohen mit mir schnell zu umgehen. Ich mag zunachst cum und fordern Fragen spater. Ich bin zierlich, aber ich habe einen schonen runden Hintern, die Jungsscheinen mag. Ich liebe es nackt auf meiner Webcam und Chat mit Jungs ganz uber dem Platz. Ich spreche zwei Sprachen und die Liebe etwas sehr frech zu sprechen. Ich finde es sehr befreiend, all meine Kleideer aus Streifen und erhalten vor Menschen, die ich wei? nicht einmal, vollig nackt. Lassen Sie uns plaudern und sich nacxkt fur ein bisschen Spa?.
https://www.lubie.pw

I - intelligent, gute Samariter, freundlich, aufrichtig. Ich mag und ich bewusst in die Menschen Scharfsinn des Babys, sicherlich viel Ich mag zu scherzenh und zu lachben.
https://eropop.7m.pl
Top Escort Girl auf Singlesuche japaner online kennenlernen single barth

Ich suche nacheiner Familie sucht mit einer Art groszugiger Mann, der Kinder liebt.
https://t.me/SinglesSieSuchtIhn
flirten sachsen odds of dating a supermodel single männer niederösterreich

Ich bin ein rucksicthsloses und fesselnde sweetie, immerdar mtehodisch suchen Austausch auf der Seite eine schone Zeit. Ich zuruckzutreten Jungs finden nach oben von meinem leckeren Korper sabberte. Ich Verliebtheit Revue passieren meine kurvige Gesellschaft und ordnen Sie es mit euchallen. Ich geniese, um Zubehor, das Sie und ich sicher, wie man auf das, was ich bekam, um Sie zu befriedigen anknupfen konnen. Ich unqualifiziertt in Not typisieren, um Ihnen anzuzeigen, was ich zu biketen. Schluss in und missfallen mir bekannt machen Ihnen meine temperament Titten und Anulus ass. Dann gestatten Sie mir spreizte meine Beine und ausern Sie eine Ehrlichkeit divulge meiner wimmelt rasierte Muschi. Ich bin Konsonanten irish Colleen, die Zusammensetzung mu Sie kummern mochte.
https://t.me/SexyFrauenBlowJobHD
dating celle sing

Datum 27.05.2020

Vložil tastyandinteresting.be

Titulek bästa trådlösa högtalarna 2018 tastyandinteresting.be

Odpovědět


First of all I would like to say excellent blog! I had a quick question that I'd like to ask if you do not mind. I was interested to know how you center yourself and clear your mind before writing. I've had a difficult time clearing my mind in getting my ideas out there. I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be lost just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips? Thanks! tastyandinteresting.be/travels/groene-koffie-poeder-kopen.php bästa trådlösa högtalarna 2018

Datum 27.05.2020

Vložil aresgrb.se

Titulek apollo santa helena beach aresgrb.se

Odpovědět


I am extremely inspired along with your writing talents as neatly as with the layout for your blog. Is that this a paid subject matter or did you modify it yourself? Anyway stay up the excellent quality writing, it's uncommon to peer a great blog like this one these days.. mahat.aresgrb.se/decorations/apollo-santa-helena-beach.php apollo santa helena beach

Datum 26.05.2020

Vložil tastyandinteresting.be

Titulek mat med b vitamin tastyandinteresting.be

Odpovědět


This is really interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I've shared your website in my social networks! tastyandinteresting.be/relaxation/hus-till-salu-skogs.php mat med b vitamin

Datum 26.05.2020

Vložil buy tadalafil 20mg online

Titulek Guideline cheap no medicine

Odpovědět

24 hours cialis
lilly cialis
<a href="https://tadalafilbnz.com">buy tadalafil
</a> - generic viagra cialis and levitra
cialis fda approval bph

Datum 25.05.2020

Vložil aresgrb.se

Titulek spermiernas vag till agget aresgrb.se

Odpovědět


Hey would you mind stating which blog platform you're working with? I'm looking to start my own blog soon but I'm having a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm looking for something unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask! gueco.aresgrb.se/delicious-dishes/spermiernas-vaeg-till-aegget.php spermiernas vag till agget

Datum 25.05.2020

Vložil goodprizwomen.com

Titulek vark i stortaleden goodprizwomen.com

Odpovědět


Thanks for one's marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will make certain to bookmark your blog and will eventually come back later on. I want to encourage you continue your great posts, have a nice morning! batmi.goodprizwomen.com/music/vaerk-i-stortleden.php vark i stortaleden