On My Wishlist - #31

09.02.2019 12:56

Meme pocházejicí z dílny Book Chick City, jehož cílem je vybrat každou sobotu několik knih. Jedná se o knihy, které bychom si chtěli přečíst, potažmo koupit. Mohou to být knihy, které u nás už vyšly, či naopak teprve vycházet budou, ale můžeme sem přidat i knihy, které už "našli svého čtenáře" v zahraničí, ale u nás se jejich vydání zatím nechystá. Zkrátka vašim přáním se žádné meze nekladou! Pojdme se tedy společně podívat, co jsem tuto sobotu vybrala já.. P.S. Budu ráda, když se také zapojíte a "hodíte" mi do komentářů odkaz na váš Whishlist. 

***

Hand, Ashton, Meadows - Má chudinka..

Možná si myslíte, že tento příběh znáte. Po nešťastném dětství se bezstarostná Jane Eyreová vydá vstříc novému životu coby vychovatelka v Thornfield Hall. Tam se setkává s jedním rozpačitým panem Rochesterem. Navzdory jejich významné mezeře ve věku.  A nerovnoměrné náladě, se zamilují a vezmou se.

Je tomu skutečně tak? Připravte se na dobrodružství gotického rozměru, ve kterém vše není tak, jak se zdá, že určitý pán skrývá víc než jen kostlivce ve své skříni. Sirotek Jane Eyreová, aspirující autorka Charlotte Bronteová a vyšetřovatel v oboru nadpřirozena Alexander Blackwood se společně chystají společně na nejztřeštěnější lov duchů široko daleko.

Proč si tuhle knihu chci přečíst? 

Má lady Jane byla dokonalá. Jednalo se o knihu, o které člověk nemusel vůbec přemýšlet. Postavy byly opravdu komické, ale zároveň jim nechyběla ani lidskost a špetka citu. Prostředí, v němž se celý děj odehrával by si dozajista taktéž zasloužilo jedničku s hvězdičkou. O bravurním nápadu překroutit historii a sepsat knížku plnou humoru, ani nemluvě. Takže je více než zřejmé, že se již nemohu dočkat pokračování, které, ale zároveň tvoří samostatný příběh. A ta obálka je stejně dokonalá, jako v případě své předchůdkyně. Hned, jak tento skvost v dubnu spatří světlo světa, tak ho musím mít!

Zpět

Vaše komentáře k Wishlistu

Datum 12.02.2019

Vložil Lory Humble

Titulek tichyodpor.blogspot.cz

Odpovědět

Já se na Lady Jane chystám už strašně dlouho. Když jsem pak zjistila, že u nás i tahle knížka, bylo jasno - už je napsaná na seznamu do knihovny :)