On My Wishlist - #15

01.10.2016 14:09

Meme pocházejicí z dílny Book Chick City, jehož cílem je vybrat každou sobotu několik knih. Jedná se o knihy, které bychom si chtěli přečíst, potažmo koupit. Mohou to být knihy, které u nás už vyšly, či naopak teprve vycházet budou, ale můžeme sem přidat i knihy, které už "našli svého čtenáře" v zahraničí, ale u nás se jejich vydání zatím nechystá. Zkrátka vašim přáním se žádné meze nekladou! Pojdme se tedy společně podívat, co jsem tuto sobotu vybrala já.. P.S. Budu ráda, když se také zapojíte a "hodíte" mi do komentářů odkaz na váš Whishlist. 

***

Rowling, Thorny, Tiffany - Harry Potter a prokleté dítě

Harry Potter to nikdy neměl snadné a teď, jako přepracovaný zaměstnanec Ministerstva kouzel, manžel a otec tří školáků, to má ještě těžší. Potýká se s minulostí, která nechce zůstat tam, kam patří, a jeho nejmladší syn Albus se mezitím musí prát s tíhou rodinného dědictví, o které nikdy nestál. Minulost a současnost se čím dál hrozivěji prolínají a otec i syn zjišťují nepříjemnou pravdu: temnota někdy vyvěrá z nečekaných míst.

Proč si tuhle knihu chci vlastně přečíst?

Určitě pro vás není dnešní výběr žádnou novinkou, či snad údivem. Svět kouzelníků už se pro mnohé z nás stal symbolem dětství a pomalého dospívání. J.K.Rowlingová stvořila něco, co tady dosud ještě nebylo. Nádherná, avšak zároveň umně promyšlený svět, který se nám všem dostal pod kůži. Teď svět zachvátilo další šílenství v podobě divadelní hry z tohoto prostředí, která doslova trhá rekordy. Bohužel českým fanouškům je tenhle kulturní zážitek těžko dostupný, avšak i tak máme možnost alespoň část tohoto kouzla okusit díky právě vydanému překladu pracovního scénáře této hry. Já vím, bude to jiné, než klasické příběhy, ale já se přesto nemohu dočkat, až se do Bradavic zase vrátím! 

 

Zpět

Vaše komentáře k Wishlistu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.