On My Whishlist - #33

06.10.2019 16:10

Meme pocházejicí z dílny Book Chick City, jehož cílem je vybrat každou sobotu několik knih. Jedná se o knihy, které bychom si chtěli přečíst, potažmo koupit. Mohou to být knihy, které u nás už vyšly, či naopak teprve vycházet budou, ale můžeme sem přidat i knihy, které už "našli svého čtenáře" v zahraničí, ale u nás se jejich vydání zatím nechystá. Zkrátka vašim přáním se žádné meze nekladou! Pojdme se tedy společně podívat, co jsem tuto sobotu vybrala já.. P.S. Budu ráda, když se také zapojíte a "hodíte" mi do komentářů odkaz na váš Whishlist. 

***

Jennifer Donnellyová - Nevlastní sestra 

Isabelle by měla být navždy šťastná – princovu lásku má na dosah ruky. Až na to, že ona není ta krasavice, která na plese ztratila střevíček. Je tuctovou nevlastní sestrou, která si usekla prsty na noze, aby se do botky vešla. Když princ odhalí její podvod, s hanbou ji vyžene. Isabelle se ale nevzdá a neskloní hlavu před světem vážícím si pouze krásy. Naopak. Rozhodne se všem ukázat, že je v ní mnohem víc, než si všichni myslí!

Proč si vlastně chci knihu přečíst? 

S převyprávěním klasických pohádkových příběhů se v poslední době, zejména na YA scéně doslova roztrhl pytel. I když domácí knihkupci nabízeli zejména variaci na populární „Krásku a zvíře“, kdežto tato novinka z nakladatelství CooBoo by se měla soustředit zejména na nevlastní setru Popelky. Má to být trochu drsnější vypravování s nepěknou, leč důvtipnou hlavní hrdinkou. Zprvu se kniha jeví jako dílko, které rozbourává staré stereotypy a vnáší do tvorby pro mládež jakýsi závan čerstvosti a neotřelosti. Musím říct, že i po shlédnutí videa s autorkou, která o své tvorbě moc hezky mluvila se z této knížky stalo něco, co si rozhodně musím přečíst! A i ta obálka navozuje opravdu zvláštní atmosféru...

 

Zpět

Vaše komentáře k Wishlistu

Datum 01.11.2019

Vložil Casion

Titulek https://my-fantasydream.delicate-flower.com/

Odpovědět

Kniha vyzerá super, tiež sa mi páči ten námet :-)

Datum 10.10.2019

Vložil Lucy Lillianne

Titulek lucy-lillianne.blogspot.cz

Odpovědět

taky ji mam na seznamu, retellingy me bavi :-)

Datum 13.10.2019

Vložil Nasťa

Titulek Re: lucy-lillianne.blogspot.cz

Odpovědět

Snad se ke knize brzy obě dostaneme! :) Také mám retellingy v oblibě! :)

Datum 07.10.2019

Vložil Enthu

Titulek https://enthusiasm-for-books.blogspot.com/

Odpovědět

Též mě tato kniha ihned zaujala a hodně ráda bych si ji přečetla. Pro mne trochu nezvyklý retelling z pohledu Popelčiny sestry. :)

Datum 13.10.2019

Vložil Nasťa

Titulek Re: https://enthusiasm-for-books.blogspot.com/

Odpovědět

Právě proto, že se jedná o pohled "nezvyklé" postavy, mě to láká o to více! :)