Zrcadlení - V Říši divů propuká krvežíznivá bitva!

19.03.2016 12:10

A.G. Howardová -Zrcadlení

Originální název: Esnared
Rok vydání: 2016 (originál vydán 2015)
Počet stran: 420
Vazba knihy: Vázaná
Nakladatelství: CooBoo

Dvě královny spolu soupeří o korunu!

 A llysa se konečně rozhodla přijmout svou temnou stránku a společně s ní též isvou podsvětnickou existenci. Spolu s tímto rozhodnutím se však bude muset postavit tváří v tvář své největší sokyni Červené královně, aby proti sobě svedly poslední bitvu na život a na smrt. Z níž pouze jedna z nich vyvázne živá a druhá ztratí vše, co ji kdy bylo drahé. Jenže problém vězí už v samotné cestě do Říše divů. Králicí díra je totiž zasypaná. Zdá se tak, že All nezbyde nic jiného, než se vydat tou nejhorší štrekou, která vede přes zrcadlovou zemičku Kdekolijinde. Problém je nicméně v tom, že tuto krajinu obývají ta nejhorší možná stvoření ze všech, mutanti a podsedničtí vyvrhelové. 

Dokáže Allysa společně s jejím otcem čelit všem nástrahám podivné říše. Obzvláště pak její Srdcové královně, která si doslova libuje ve sbírání všemožných budíčků, hlavně tedy těch lidských. Nicméně na strach teď opravdu není čas. All musí zachránit své dva oddané nápadníky a také svou matku, jenž svírá ve svých spárech Druhá sestra.  Allysa v těchto chvílích svádí doslova souboj o čas. Ovšem pokud se vše zadaří tak, jak má získá nakonec své šťastně až navěky? 

***

Táta mi prozradí své pravé jméno: David Skeffington. „Zajímavý,“ zamručím, když se vydáme dál uličkou. „A já už si myslela, že jsme příbuzní Martina Gardnera.“ Táta se zamračí „To je kdo?“ „Chlapík, co stojí za vydáním Komentované Alenky. Nějakej matematickej génius,“ pokrčím rameny. „Na tomhle přesně vidíš, jak moc se máma zajímala o Říši divů. Když nemohla vypátrat tvoje vlastní jméno, dala ti takové, které odkazuje na tvou minulost u podsvětníků.“Aniž by věděla, že jsem toho vůbec neměl zapotřebí.“ „Jak to? Co jsou zač ti Skeffingtonovi?“ ptám se. Když si táta všimne průvodčího připoutaného ke stěně kupé, odpověď si odpustí. Pomůžu mu osvobodit kroutícího se brouka.

V Říši divů se odehrává osudová bitva o královský trůn!

 Z rcadlení patří bezesporu k těm knihám, na které se jako čtenář neskutečně těšíte. Zvláště po tom, co předchozí díl končil tak trochu v tom nejlepším momentu. Autorka stvořila naprosto úchvatný příběh, do něhož skvěle zapadají i všechny tři hlavní postavy. Tento závěrečný díl trilogie s kvalito neklesl, ba právě naopak.  A. G. Howard si pro nás čtenáře prostřednictvím své fantasie připravila, ještě lepší, temnější a šílenější svět, než na jaký jsme byli doposud zvyklí. 

Pilotní postava Morfea, ač tentokrát postrádala kapku té pro něj obvyklé, magie. Zůstává pořád tou okouzlující a neuvěřitelně podmanivou. V tomto díle se nám totiž zjevuje ve zcela novém světle. Vedle jeho obvyklých vtipných hlášek se dočkáme také spousty romantických gest, ze kterých roztaje srdce nejedné čtenářky. Taktéž u Zacha se konečně objeví pár světlých chvilek, které dozajista dokáží vykouzlit úsměv na tváři. Avšak zhola největší proměnou si projde hlavní hrdinka. Ta se totiž postaví čelem svým vlastním strachům, což z ni udělá naprosto překrásnou podsvětnickou královnu, která by všem nejraději rozdala i své vlastní srdce. 

***

Sklo okna odráží mé obrysy, modrou košili, bílou zástěru a rozcuchané blonďaté vlasy s rudým pramínkem na straně. Skřítek hrobařík měl pravdu, jsem ztělesněním Alenky. Hororové Alenky. Šílené Alenky, která touží po krvi. Až najdu Červenou, prohne se v kolenou. Uchechtnu se nad vlastním slabomyslným rýmem, ale když brouk konečně vypne vysavač, rychle zvážním. Narovná si černou čepici a přivrávorá ke mně na dvou ze svých šesti vyzáblých nožek. Další pár mu slouží jako ruce, ve kterých nese blok přichycený na pevném podkladu. „Tak co?“ zvednu k němu oči. „Našel jsem celkem tři vzpomínky ještě z doby, kdy byla mladá a svobodná. Než se stala,“ ztlumí hlas a dodá, „královnou.“

Šíleně podivná a originální série dospěla ke svému šťastnému konci!

Jaké bude zakončení celé série, mohl pozorný čtenář tušit již v průběhu druhého dílu. Příběh tedy skončil přesně tak, jak skončit měl a všechny postavy dostály svého štěstí. A vás tak vůbec nemusím mrzet, že nadešel konec. Jelikož  po přečtení poslední stránky je všem zhola jasné, že celé dějství teprve začíná a prolévá se do zcela nových rozměrů. Myslím si, že tento zcela neobyčejný příběh ve vás zanechá hluboké pocity ještě dlouho po dočtení!

Pokud bych celou trilogii měla zcela objektivně zhodnotit, tak jen mohu poznamenat, že se jedná o velmi zajímavé a nevídané vyprávění. V příběhu naleznete všechny možné aspekty. Napětím a nepředvídatelnými okolnostmi počínaje a velmi zdařile vyjádřeným milostným trojúhelníkem konče. Zrcadlení ode mne získává krásných 4.5 z 5. možných hvězdičekTouto recenzí bych velmi ráda poděkovala e-shopu eReading.cz za poskytnutí recenzní e-knihy,TAM si můžete také přečíst i samotnou ukázku z knihy!

Vzbudí mě studený déšť. Navlhlý vzduch mi plní nosní dírky a zahřmění mi třese bubínky. Hned za ním se ozve podivný svist a moje tvář přistane na něčem měkkém a naježeném. Otřesu se ve snaze si vzpomenout, kde to jsem. Jeskyně s houbami. Morfeovo ležení. Jsem v jeho náruči a on mě nese do zámku. Bojím se podívat, ale musím vědět, kam odvedl Zacha. Zvednu se a čekám, že ze stratosférické výšky uvidím krajinu Říše divů. Místo toho mlžný opar osvětlí blesk a odkryje tátu letícího na motýlu nade mnou.Obklopují nás bouřkové mraky a po Morfeovi není nikde ani stopa. Vezu se na babočce.

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Datum 26.03.2016

Vložil Lory Humble | tichyodpor.blogspot.cz

Titulek ...

Odpovědět

O téhle sérií někde čtu snad každý týden. Bohužel pokaždé musím psát, že mě zkrátka moc nezaujala, a přestože si jí většina čtenářů včetně tebe chválí, jako po ní nejspíš nesáhnu :)

Datum 28.03.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: ...

Odpovědět

To je škoda, protože tahle kniha je na poli Young Adult žánru opravdu originální! :)

Datum 21.03.2016

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Na sérii jsem bohužel ještě neměla čas, ale určitě se chystám, věř mi! :)

Datum 28.03.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Věřím, pak nezapomeň napsat, jak se ti příběh líbil! :)

Datum 20.03.2016

Vložil Gabriella Vlaša

Titulek ..

Odpovědět

Tuto knížku mám doma prakticky od vydání, ale ještě jsem se k ní nedostala. :D Doufám, že si Alyssa vybere Morfea, protože Morfeus je prostě láska. :D ♥

xxx
dream-little-dream.blogspot.cz

Datum 28.03.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: ..

Odpovědět

Ach ano, Morfeus je dokonalý. Věř mi, v téhle knize si ho užiješ vrchovatě! :)