Úryvkové úterý - #23

09.10.2018 21:10

Meme pocházející z dílny AliPeli, jeho úkolem je zveřejnit každé úterý úryvek z knihy, který zrovna čtete, či jste četli. Velikost úryvku je čistě na vás, ovšem měl by být pokud možno bez spoilerů. Pojďme se tedy společně podívat, co čtu zrovna já. Každopádně budu moc ráda, pokud se také zapojíte a dáte mi do komentářů odkaz na vaše meme.  P.S. Co jste zrovna přečetli, případně čtete teď? Neváhejte se podělit do komentářů! 

***

Co zrovna čtu a jaké jsou mé dojmy? 

Nová „Škola dobra a zla“ ani tentokrát nezklamala. Je přesně taková, jakou jí mám ráda. Vtipná, čtivá a se skvělou obálkou! Naprosto si její čtení užívám. Jedná se přesně o ten typ knihy, který si rádi přečtete ať je vám deset nebo třeba šedesát. Ideální čtení pro večery, kdy se domů připlazíte naprosto utahaní po celodenní práci, či sezení ve škole, a ještě se potřebujete učit. Po takto perném dni si člověk rád odpočine u nějaké té srandy. „Vzhůru za slávou“ vám zaručeně padne do noty, pokud patříte mezi příznivce „Země příběhů“. Za mě je to jednoznačně jedna z nejlepších knížek, od které se jednoduše nemohu odtrhnout!

Ukázka z knihy Škola dbra a zla: Vzhůru za slávou - S. Chainani 

Dívá se někdy po jiných?“ „Ne,“ zavrčela Agáta odpověď na poslední dotaz a měla se co držet, aby nedodala: „Hlavně ne, pokud se před ním kroutí něco tak pitomého, jako jsi ty.“ Nakonec ale přece jen zůstala zticha. Vydržela to skoro celou hodinu, než pohár její trpělivosti přetekl.

„Plánujete s Tedrosem děti?“ vyzvídala Bettina. „Proč? Hledáš, kdo by si tě adoptoval?“ štěkla Agáta a rázem bylo po interview.

 Podruhé se málem neudržela, když musela dětem předčítat pohádku O Lvu a Hadu, která byla v kraji Kamelotu tolik oblíbená. Zpovykané děti boháčů ji neustále přerušovaly, protože příběh stejně znaly nazpaměť. Když si ve zvěřinci vybrala párek holubic a zhroutila se celá zpocená do sedačky kočáru, málem se rozplakala. Byla utahaná k smrti, a to ji ještě čekala hodina valčíku a výuka etikety.

 „Král se o tobě ani nezmínil,“ běžela jí hlavou slova lady Gremliny. Snažila se věřit, že ta protivná bába lhala, ale věděla, že tentokrát mluvila čistou pravdu.

Kdykoli Agáta na Tedrose náhodou na hradě narazila, složil jí prázdný kompliment, zeptal se, zda se jí pohodlně žije, a zmizel jako vyplašená veverka. Včera v noci ho poprvé po dlouhých měsících viděla bez nepřirozeného úsměvu, který už na dálku hlásal, že se nemá ptát, jak se mu daří, protože králi Tedrosovi se přece může dařit jen výborně.

***

Zpět

Vaše komentáře k Úryvkovému úterý

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.