Úryvkové úterý - #19

30.01.2018 20:15

Meme pocházející z dílny AliPeli, jeho úkolem je zveřejnit každé úterý úryvek z knihy, který zrovna čtete, či jste četli. Velikost úryvku je čistě na vás, ovšem měl by být pokud možno bez spoilerů. Pojďme se tedy společně podívat, co čtu zrovna já. Každopádně budu moc ráda, pokud se také zapojíte a dáte mi do komentářů odkaz na vaše meme.  P.S. Co jste zrovna přečetli, případně čtete teď? Neváhejte se podělit do komentářů! 

***

Co zrovna čtu a jaké jsou mé dojmy? 

Krvavé právo mě zatím velmi mile překvapilo, musím říct, že je na něm hned vidět, že ho sepsal právník. Skvěle reflektuje angloamerické trestní právo. Včetně problematiky precedentů, které byly v knize nejednou zmíněné. Také terminologie zůstala zachována, což vnímám jako velký bonus českého překladu. A navíc, autor skvěle vysvětluje, jak celý systém funguje, takže se nemusíte bát, že byste něčemu neporozuměli. Právní pasáže jsou ještě k tomu umně proloženy „oddechovou“ částí, která nám přibližuje probíhající vyšetřování a osobní život hlavní hrdinky. Za mě zatím TOP detektivka, což taky dokládá i tempo s jakým knihu doslova hltám. 87. stran za cca dvě hodiny! 

Ukázka z knihy Krvavé právo - Philip Margolin 

Dva dny poté, co Amanda a Larry Frederick odevzdali své poznámky, zavolala Amandě sekretářka soudce Changa a řekla jí, že soudce se s ní chce co nejdříve sejít ve své soudní síni. Diváků zde tentokrát mnoho nebylo, ale Amanda si všimla, že v poslední řadě sedí Dale Masterson.

Tom Beatty seděl u poradního stolu. Vedle něj stáli dva dozorci. Alan Hotchkiss a Greg Nowick seděli u druhého poradního stolu spolu s Larrym Frederickem.

„Co se to děje?“ zeptal se Beatty, když k němu Amanda přisedla. „Nemám nejmenší ponětí“, odpověděla právě ve chvíli, kdy dosedla na svou stolici.

„Prosím, aby bylo do zápisu uvedeno, že jsme se sešli v této soudní síni, abychom projednali případ Stát vs. Beatty. Jsou zde přítomni pan Beatty a Amanda Jaffeová, jeho právní zástupkyně, dále zástupce okresního prokurátora Larry Frederick a detektivové Grey Nowick a Alan Hotchkiss“.

„Pane Fredericku, řekněte prosím, slečně Jeffeové, co jste mi zhruba před hodinou a půl sdělil.“

„Včera ráno bylo pod Burnise Bridge nalezeno tělo ženy. Byla identifikována jako Carol Whiteová.“

Amanda byla ohromena. „Jak zemřela?“

Zpět

Vaše komentáře k Úryvkovému úterý

Datum 03.02.2018

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Přiznávám, že tuhle knihu vůbec neznám! Dettektivky sice nejsou můj nejoblíbenější žánr, ale občas si nějakou ráda přečtu :)

Datum 08.02.2018

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Tak pokud na ni budeš mít chuť, určitě mohu jen doporučit! :) Za mě absolutní spokojenost! :)

Datum 03.02.2018

Vložil TheMelorry (srdceknih.blogspot.cz)

Titulek ...

Odpovědět

Knihu jsem viděla už u spousty lidí a musím říct, že vypadá hodně zajímavě a to i přesto, že detektivky nějak extra nevyhledávám.. :))

Datum 08.02.2018

Vložil Nasťa

Titulek Re: ...

Odpovědět

Rozhodně jen a jen doporučuji. Myslím, že zrovna tobě by se mohla opravdu dost líbit! :)

Datum 31.01.2018

Vložil Casion

Titulek my-fantasydream.blog.cz

Odpovědět

O knihe som už počula, vyzerá zaujímavo, ale téma práva nie je mne osobne veľmi blízka, každopádne je super, že z knihy sa toho čitateľ aj veľa dozvie a naučí :-)
Ja momentálne čítam novinku od Dominika Dána - Cigaretka na dva ťahy a tretí diel Červenej kráľovnej :-)

Datum 08.02.2018

Vložil Nasťa

Titulek Re: my-fantasydream.blog.cz

Odpovědět

Tak na Dominika Dána si brousím už delší dobu zuby! :D Prý je to kriminalista, takže hádám, že má taky sakra dobré detektivky! :D