Unboxing - #20

22.07.2019 14:18

Všimla jsem si, že tuto rubriku trochu zanedbávám – poslední příspěvek se v ní objevil v březnu 2018. Takže se kaju a doplňuji jí o novou knihu, opět z e-shopu MegaKnihy, opravdu náhoda! Tentokrát bych vám ráda představila žhavou novinku z middlegrade sekce, tedy z oblasti literatury, která je určena spíše mladším čtenářům, ale z níž pochází třeba i „Harry Potter“, kterého si oblíbila nejen cílová skupina. Řeč půjde o „Strážcích ztracených měst z nakladatelství Ocelot, které jsem již zdárně pokořila a nemohu si je vynachválit, pojďme se do toho tedy pustit.

***

Jak už jsem nakousla výše, pokud se vám líbil příběh o chlapci s jizvou na čele, popřípadě „Nikdyuš“ z produkce Albatrosmedia, tak jistě budete nadšení i v tomto případě. Spisovatelka si pro své věrné příznivce připravila svět elfů, který je, ale v mnohém odlišný od klasických stereotypů.

Hlavní hrdinka je tak trochu neobyčejná dvanáctiletá holka, která na svůj věk oplývá nebývalou inteligencí a schopností číst myšlenky druhých. Její schopnost, či spíše dar je pro ni velkou obtíží, jelikož ho sama nedokáže ovládat. Jenže najednou se doslova odněkud vyloupne kluk, který je stejný jako ona a vyjeví jí pravdu o její minulosti i původu, je totiž elf, mocná a vysoce chytrá bytost z paralelního světa.

Klasický vzorec o dospívajícím dítěti, extrémnímu nadání i dimenzi, která je pro lidské oko neviditelná. To všechno už tu stvořila J.K. Rowlingová, není líz pravda? Jak se Messenger dokáže takovému knižnímu skvostu vyrovnat? Hravě! Na čtyři sta stránkách rozehrává poutavou dějovou linii plnou dobrodružství, přátelství a hlavně tajemství. Přáli jste si dopis z Bradavic? Teď budete umírat touhou podívat se do „Ztracených měst“!

***

Ukázka z knihy Strážce ztracených měst – 221 str./Shannon Messenger

Den, na který jste se tolik těšili, konečně přišel! Zašveholila Madam Alina z projekce. Sophie stiskla kolena k sobě, aby se jí tolik netřásla, a Madam Alina pokračovala svým nesnesitelně rozradostnělým hlasem.

„Ve svých skřínkách naleznete hlavové protektory. Pamatujte, že ten, kdo bude během dne přistižen bez tohoto protektoru, bude automaticky diskvalifikován za podvádění. Je to jasné?“ Čekala, dokud všichni nepřikývnou.  „Dobrá. Přeji vám hodně štěstí u pololetních zkoušek!“

Ticho po skončení projevu vyplnilo všeobecné mručení. Madam Alina zmizela z obrazovky, a všichni odcházeli ke zkouškám. Sophie stála na místě jako přikovaná, příliš vystrašená se pohnout.  Dex ji táhl k atriu. „Můžeš se prosím tě uvolnit? Šprtali jsme to nonstop celej tejden. Zvládneš to.“

***

Zpět

Vaše komentáře k Unboxingu

Datum 24.07.2019

Vložil Enthu

Titulek https://enthusiasm-for-books.blogspot.com/

Odpovědět

Krásný to kousek ti přibyl. :)

Datum 05.08.2019

Vložil Nasťa

Titulek Re: https://enthusiasm-for-books.blogspot.com/

Odpovědět

Je to výborné počtení, mohu jen a jen doporučit! :)