Princezna v utajení - Modrá krev je zrádná!

14.10.2018 14:02

Connie Glynnová - Princezna v utajení

Originální název: Undercover Princess
Rok vydání: 2018 (originál vydán 2017)
Počet stran: 336
Vazba knihy: Vázaná
Nakladatelství: Fragment

Být princeznou je pěkná dřina!

Ellie je skutečnou princeznou s královskou krví, ale má to háček. Po nějakém princeznování totiž ani zbla netouží. Ze všeho nejraději by byla jen normální třináctiletou puberťačko, která by honila kluky, navštěvovala koncerty a užívala si čas s kamarády. Politické šarvátky, hodiny etikety nebo třeba jen přednášky o panování, to není vůbec její šálek čaje. Naštěstí se nad ní její rodiče slitují a dovolí jí studovat na nobl internátní škole.

Lottie naproti tomu patří mezi klasické šedé myšky. Poté, co navždy ztratila svou milovanou maminku se uzavřela do sebe a pilně studovala, aby splnila její poslední vůli. Nakonec opravdu dostala stipendium na Rosewoodské škole. Prestižním vzdělávacím institutu, který by si jinak vůbec nemohla dovolit. Holčička si ze všeho nejvíc přeje změnit svou budoucnost směrem k lepším zítřkům, jenže je to složité. Žije s tetou, která ji spíše přehlíží a v kapse toho zrovna dvakrát mnoho nemá. Avšak vysněná škola by jí mohla pomoci stát se někým lepším!

Anastacia se snažila zůstat klidná, ale zavlnily se jí rty. „Opravdu?“ procedila skrz zaťaté zuby.

 „Ano. A taky miluju tuhle uniformu. Je o tolik hezčí než cokoli, co jsem obvykle nosila.“ Tohle tak úplně pravda nebyla, ale Lottii bavilo takhle přehrávat.

 Lola zrudla a vypadalo to, že si kouše jazyk. Funguje to!

K postrčení Loly přes okraj útesu už Lottii chyběla jen jediná věc. Dlouze si povzdechla a položila si bradu na dlaní. „Kéž by můj dosavadní život býval taky takový,“ prohlásila a zasněný tón v hlase přitom ani nemusela předstírat. Otočila se k Lole, která v tu chvíli vybuchla. „JÁ UŽ TO NEVYDRŽÍM!“

Sladký úvod do série, který si získá nejednu mladou slečnu!

Princezna v utajení“ je vskutku miloučkým úvodem do série. Spisovatelka a taktéž úspěšná hvězdička Youtobe stvořila pohádkový příběh, který vás vtáhne nejen do nablýskaného světa plesů, krásných princů a úchvatných šatů, ale ukáže vám i odvrácenou stranu téže mince. Připravte se na nečekané zvraty, boje o moc a strastiplnou cestu za sebepoznáním.

Pokud hledáte čtivo, které by bylo vhodné pro mladou slečnu, řekněme ve věku od jedenácti let výše, tak jste na správné adrese. Jedná se o poměrně útlou, nenáročnou knížečku, která v sobě neobsahuje zhola nic pohoršujícího. Nejen svým vzhledem se až velice nápaditě podobá oblíbeným filmům z prostředí Walt Disney studios „Deník princezny“. Connie píše čtivě, svižně i když místy trochu kostrbatě. Její styl vypravování se nese ve velice rychlém duchu a rozhodně se s ničím nepáře. Krátké kapitoly, které vždy končí nějakým strastiplným dobrodružstvím jen umocní vaši touhu číst dál a dál.

 „Lolo!“ vykřikla Anastacia, ale evidentně už bylo pozdě. Vzduch se naplnil napjatým tichem. Raphael měl zjevně co dělat, aby nevybuchl smíchy, a Lottie to cítila stejně. Micky, který žádné napětí nevnímal, se naklonil a vzal si jahodu z Lottiina talířku. Většinu lidí by to naštvalo, Lottii to však připadalo, jako by tím ještě podtrhl směšnost celé situace.

„Zajímavé…,“ pronesla pomalu. Přestože měla nutkání začít se řehtat na celé kolo a povědět jim, že se zbláznili, zůstala klidná a řekla: „Ovšem myslím, že máte špatnou osobu.“ Anastacia se zamračila, až Lottii přeběhl mráz po zádech. „Lichotí mi to, ale není mi jasné, proč si to myslíte.“

 „Protože –“ rozhořčila se Lola a zkřivila rty do úšklebku. „Je to zřejmé!“ skočila jí do řeči ji Anastacia s otráveným výrazem ve tváři. „Před námi to neutajíš! Vypadáš přesně jako tvoje matka… a tvoje jméno je, mám-li být upřímná, směšné –“ Au! – „navíc ti uniklo, že jsi z jiné země, ale když jsme se tě na to zeptali, úplně jsi ztuhla.“

Výborně zpracovaný middlegrade, který nebudete chtít dát z ruky!

I když příběh na první pohled působí růžově, béžově a úžasně, tak postavy rozhodně nejsou jen černobílé bezduché schránky. Právě naopak, kromě pilotních hrdinek zde nalezneme celou řadu vedlejších, i když neméně důležitých charakterů. Krom poutavého přátelství a touhy po nějakém tom vzrušujícím okamžiku se tu, ale začínají vykreslovat i první lásky, ale nebojte se, nejde o nic světoborného.

Jistě, já už se nacházím poněkud za horizontem cílové skupiny, ale i tak jsem si čtení užívala. Jedná se totiž o krásné relaxační čtivo, které si užije kdokoliv. Pokud hledáte pěkný, ale vskutku dobře vypracovaný svět s milou protagonistkou, tak dejte této novince šanci! Určitě nebudete litovat! Za mě 3. z 5. hvězdiček a doporučení pro vás! Touto recenzí bych velmi ráda poděkovala e-shopu eReading.cz za poskytnutí recenzní e-knihy,TAM si můžete také přečíst i samotnou ukázku z knihy!

Bingo. Lottie měla co dělat, aby se nerozesmála. „Víme, že jsi princezna z Maradovie, že tajíš svou identitu a předstíráš, že jsi někdo jiný. Slibujeme, že to nikomu neprozradíme. Víme to jenom my, Binah a Saskia a neřekneme to živé duši. SLIBUJEME!“

Cože? Rychle pokračoval. „Jestli chceš udržet svou identitu princezny v tajnosti, budeš vážně potřebovat naši pomoc.“ Ale, no tak! Lottie měla pocit, že se jí každou vteřinu rozskočí hlava.

„Jenže… já nelžu. Já jsem opravdu Lottie Pumpkinová.“ Tohle přimělo Raphaela znovu se rozesmát a tentokrát se začali hihňat i Lola a Micky.

 „Přestaň, panebože, já nemůžu dýchat!“ Lottie v duchu zaúpěla. Snažila se říct jim pravdu a taky jim ji řekla, ovšem zdálo se, že ať jim řekne cokoli, stejně jí neuvěří. Hlasitě zasténala a schovala si hlavu do paží opřených o stůl.

„Slibujeme, že to nikomu neřekneme,“ zopakovala Lola. „Tvoje tajemství je u nás v bezpečí.“ Lottie nechala hlavu na stole. „Dík.“ Takhle si svůj první den ve škole rozhodně neplánovala.

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Datum 10.03.2020

Vložil Cool girl

Titulek Nej serie

Odpovědět

Wow, super kniha i serie. Rozhodne doporucuju a davam 100 z 10 hvezd♥♥♥♥♥

Datum 10.03.2020

Vložil Neasii

Titulek Re: Nej serie

Odpovědět

Presne tak. Je taak skvela. Precti si i treti dil♡♥

Datum 16.11.2018

Vložil TheMelorry (srdceknih.blogspot.cz)

Titulek Pěkná recenze

Odpovědět

Obálka super, námět zajímavý, kdo by si nechtěl přečíst princeznovský příběh? :))

Datum 20.10.2018

Vložil Knižní svět

Titulek https://nasknizni-svet.blogspot.com/

Odpovědět

Vypadá to na fajn odpočinkový příběh, možná tomu dám šanci :D

Datum 26.10.2018

Vložil Nasťa

Titulek Re: https://nasknizni-svet.blogspot.com/

Odpovědět

Přesně, je to odpočinková kniha. Pokud v tom nebudeš hledat něco víc, tak si jí užiješ! :)

Datum 14.10.2018

Vložil Adelle

Titulek :)

Odpovědět

Pořád hledám něco, čím bych ségru aspoň na chvíli dokopala ke čtení, a tohle vypadá moc mile. Díky, určitě se po tom mrknu. :)

Datum 26.10.2018

Vložil Nasťa

Titulek Re: :)

Odpovědět

Pokud máš mladší setru, tak je to kniha přímo pro ní. Princezny, přátelství a trocha toho "napětí". :)