On My Wishlist - #25

14.10.2017 13:05

Meme pocházejicí z dílny Book Chick City, jehož cílem je vybrat každou sobotu několik knih. Jedná se o knihy, které bychom si chtěli přečíst, potažmo koupit. Mohou to být knihy, které u nás už vyšly, či naopak teprve vycházet budou, ale můžeme sem přidat i knihy, které už "našli svého čtenáře" v zahraničí, ale u nás se jejich vydání zatím nechystá. Zkrátka vašim přáním se žádné meze nekladou! Pojdme se tedy společně podívat, co jsem tuto sobotu vybrala já.. P.S. Budu ráda, když se také zapojíte a "hodíte" mi do komentářů odkaz na váš Whishlist. 

***

Cynthia Handová - Má Lady Jane 

Jana Greyová má za sebou totéž, co řada šlechtičen před ní: svatbu s naprosto cizím mužem. Navíc má tu smůlu, že sňatkem se ocitla přímo uprostřed politického komplotu, který svrhl z trůnu jejího bratrance, krále Eduarda, a z ní udělal královnu. Na celých devět dní! Má opravdu vládnout, nebo řešit, že má hrad plný spiklenců a její novomanžel se ve dne proměňuje v koně? Fantasy na motivy historických událostí, které ale nebere příliš vážně.

Proč si tuhle knihu chci vlastně přečíst? 

Kniha má v úvodu upozornění, že se historie nemusí brát příliš vážně. Popravdě nevím, co si z toho mám vzít. Prý se jedná o netradiční zpracování příběhu z dob minulých. Musím říct, že jsem na Lady Jane opravdu moc zvědavá, trochu už jsem po ni dokonce pošilhávala i na Humbooku. Myslím, že ji nenechám stranou a přečtu si ji. Přeci jen je zvědavost silnější nežli možné zklamání. Třeba se u ní budu opravdu královsky bavit, kdo ví? Každopádně ta obálka od Fragmentu rozhodně nemá chybu!  Taky se na ni chystáte? 

Zpět

Vaše komentáře k Wishlistu

Datum 30.10.2017

Vložil Tee knihomolka

Titulek wishlist

Odpovědět

Tak tenhle příběh bych si také ráda přečetla. :) Knih na pobavení není nikdo dost. :D

Datum 16.10.2017

Vložil Casion (my-fantasydream.blog.cz'

Titulek Poznám knihu

Odpovědět

Z počutia knihu poznám, už som ju videla na pár blogoch, ale mňa osobne veľmi nezaujala. Každopádne dúfam, že ak sa ku knihe dostaneš, tebe sa príbeh bude páčiť :-)

Datum 21.10.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: Poznám knihu

Odpovědět

Díky moc! :) Třeba na ní brzo změníš názor, co jsem tak slyšela, tak si ji dost lidí vychvaluje! :D

Datum 15.10.2017

Vložil Betty (hlavavknihach.blogspot.cz)

Titulek Také na wishlistu :-)

Odpovědět

Má Lady Jane je u mě na seznamu přání k Vánocům! Moc mě zaujala. Mám ráda všeobecně historické knihy a ve chvíli, kdy si člověk chce odpočinout, nebo je třeba nemocný uvítá, když jde o knihu odlehčenou. To si od této knihy slibuji. :-)

Datum 21.10.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: Také na wishlistu :-)

Odpovědět

Přesně tak, také si myslím, že to bude skvělá relaxační kniha u které nebude třeba moc přemýšlet! :)

Datum 14.10.2017

Vložil TheMelorry (srdceknih.blogspot.cz)

Titulek Souhlasím :))

Odpovědět

Na knihu jsem taky koukala a musím říct, že mě zaujala. O Janě Greyové jsem četla historicky věrný román a jako postava mě velmi zaujala. Další příběh o ní, ještě vtipnou formou napsaný vypadá vážně dobře. :))

Datum 21.10.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: Souhlasím :))

Odpovědět

Jsem hodně zvědavá na to uchopení tématu, doufám, že se nebude jednat o velkou frašku, ale spíš o něco "lehčího" pro pobavení! :)