Kráska a zvíře - Láska hory přenáší!

01.05.2017 20:51

Bill Condon - Kráska a zvíře

Originální název: Beauty and the Beast
Rok uvedení do kin: 2017 
Jazyk originálu: Angličtina
Délka filmu: 130 minut
Hlavní role: Emma Watson

Co znamená opravdu milovat? 

Mladý sobecký princ měl všechno, co se mu jen zachtělo. O své poddané neprojevoval nejmenší zájem. Proč by také měl, jen ať platí daně, hlavně, ať se jemu dobře žije. Jednoho chladného večera, když krajinou otřásá bouře, zavítá do šlechticova zámku stařenka a marně žádá o střechu nad hlavou. Nabubřený milostpán ji ráčí vykázat, ale žena na něj pro jeho chamtivost a pokřivené srdce uvalí mocnou kletbu. Jeho promění ve strašlivé zvíře a zámek opřede kletbou zapomnění, stejně jako sloužící, ze kterých se stanou pouze oživlé věci. Spasit ho může jen opravdová láska, ale kdo dokáže milovat netvora?

Belle si vždy přála získat od života víc, od raného dětství totiž trčí v maloměstě. Jistě, dny jsou tu poklidné a tak nějak pořád stejné. Avšak děvče zoufale touží po dobrodružství, ráda by navštívila exotické země, vzdělávala se a byla pánem své vlastní budoucnosti. Jenže od ní všichni očekávají, že si vezme Gastona, největšího náfuku široko daleko, konečně se usadí a založí rodinu. Zřejmě by to tak i dopadlo, kdyby nebylo onoho osudové dne, který všechno změnil!

***

Staří přátelé se vrací, tentokrát v novém kabátě!

Tenhle příběh každý z nás zná, starší je než čas. No, možná je přeci jen o trochu mladší. První animovaná verze vznikla ve studiu Disney okolo roku 1991. Jejího příkladu následovala hraná verze Jeana Cocteaua z roku 1946, která byla navíc doplněna špetkou té světové poezie. Rok s rokem se sešel a v roce 2014 jsme se dočkali německé verze této oblíbené pohádky. Až nakonec o tři roky později přišla velkolepá disneyho verze s rozpočtem přes 160. milionů dolarů.

Tvůrci šli opravdu na jisto, jak jinak si vysvětlit, že do role Krásky obsadili velmi populární Emmu Watson, kterou známe hlavně díky postavě Hermiony z Harryho Pottera. Emma dokonce upřednostnila tuto roli, před účinkováním v muzikálu La la land. Svou hrdinku vylepšila, dodala ji trochu té ženskosti, sebedůvěry a tvrdohlavosti.

***

Nádherně romantický příběh pro všechny věkové kategorie!

 Rozhodně se na ničem nešetřilo, což ukazují nejen dech beroucí dekorace, ale i počítačové ztvárnění mluvící Paní Konvičkové a dalších zakletých lidí v přepychovém vězení. Zkrátka a dobře, přepych, velkolepost a pompéznost, kam se jen podíváš!

Na první pohled zcela jistě famózní podívaná, u které budete třeštiti oči. Písničky a herecké výkony přímo kopírovaly svou starší sestřičku z devadesátých let. Odcházela jsem z kina opravdu nadšená, přesto se z odstupem dvou dnů nemohu ubránit pocitu, že mi na snímku přeci jen něco scházelo, i když teď přesně nedokážu popsat co. Tenhle sžíravý pocit je přesně důvodem, proč ode mne Emma a Netvor dostávají „jen“ 4. z 5. hvězdiček. Nicméně i tak, bych si na film klidně zašla znovu! Viz. Trailer k filmu – ZDE.

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Datum 17.05.2017

Vložil Casion

Titulek .

Odpovědět

Je to naozaj veľmi pekná rozprávka a Emma sa hlavnej úlohy zhostila bravúrne :-)

Datum 27.06.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: .

Odpovědět

Ano, skvěle se do té role hodí! :)

Datum 06.05.2017

Vložil Adelle

Titulek

Odpovědět

Kráska byla odjakživa mou oblíbenou Disneyovkou, takže i tohle byla nutnost... a jestli se dá zamilovat do filmu, tak právě do tohohle :) Naprosto mi to učarovalo a neváhala bych tomu dát víc než padesát hvězdiček :D

Datum 27.06.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: ♥

Odpovědět

Já mám Krásku a zvíře taky strašně moc ráda! ♥

Datum 03.05.2017

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Na filmové pohádky moc nejsem, ale tahle mě mimořádně láká! :)

Datum 27.06.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Pusť si ji, nebudeš litovat! :D