Inferno - Už je za minutu dvanáct!

30.10.2016 14:03

Ron Howard - Inferno

Originální název: Inferno
Rok uvedení do kin: 2016 
Jazyk originálu: Angličtina
Délka filmu: 122 minut
Hlavní role: Tom Hanks

Lidstvo může spasit jen zkáza!

Svět už za dlouhá léta své existence poznal nespočet hrdinů.  Za mnohé si jmenujme agenta jejího veličenstva, Jamese Bonda. Teď na jeho místo přichází slavný vysokoškolský učitel symbolismu, který je kromě jiného i velkým milovníkem umění a klasické literatury. Nicméně dnes půjde o více, než jen o prosté předávání vědomostí. Profesor Langdon bude muset vyřešit tajuplnou záhadu dříve, než vypukne katastrofa. 

A to všechno jen kvůli vizionářskému milionáři, který se rozhodl zbavit planetu zbytečného přelidnění. Pro tento účel vytvořil nový geneticky upravený typ moru – Inferno, které dokáže během tří dnů nakazit přes 95% lidské populace. Na konci téhle infekce čeká jen smrt, strašlivá muka.

***

Jen hádanka je klíčem ke katastrofe, která číhá kdesi na povrchu!

Ve filmové adaptaci dalšího z řady románů od Dana Browna se tentokrát v hlavní roli představí Tom Hanks, který je dozajista velkým lákadlem pro všechny „kino“ fanoušky. Přičemž i samotnému snímku opravdu nic nechybí, protože se jedná o velkou dávku mystiky, napětí a především akce!

V novém příběhu se hodně zaměříme na známého italského básníka Datnta Alighieri. A tak nám divákům může připadat, že na hodně velkou chvíli ustrneme ve Florencii, která byla na přelomu 14. a 15. století jeho domovským městem. Nicméně nevěstě hlavy, po troše ryze evropského dobrodružství se dostaneme i někam kousek dál, konkrétně tedy do Malé Asie. 

***

Napínavá mise za záchranou zeměkoule, kterou rozhodně nesmíte propásnout!

Stejně jako předchozí dva Brownovi romány, Šifru mistra Leonarda, či Anděli a démony, tak si i tento vzal pod svá křídla americký režisér Ron Howard. A věřte nebo ne, celkem obstojně se s tímto velice nelehkým úkolem vypořádal. Snímek je tak obzvláště zajímavý svými nečekanými zvraty, kdy vůbec netušíte, kdo je „padouch“ a kdo naopak hrdina. Pokud k tomu připočteme ještě i vcelku hororové vize apokalypsy, které mívá hlavní hrdina v okamžiku, kdy ho přepadnou bludy. Tak nám z toho vznikne velice povedený thriller.

Jistě, asi jste ve směs různě po internetu naráželi na nepříliš lichotivé ohlasy, ale mě se Inferno opravdu líbilo. A těch dvou hodin strávených u filmového plátna opravdu nelituji, právě proto ode mne dostává maximální ohodnocení 5 z 5 hvězdiček a mé vřelé doporučení. Pokud vám to nestačilo, tak snad vás přesvědčí alespoň trailer ZDE.  

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Datum 01.11.2016

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Z Šifry mistra Leonarda jsem byla nadšená a z Andělů a démonů taky, tak nevidím důvod, proč by mě mělo Inferno zklamat :)

Datum 06.11.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Slyšela jsem na něj samé negativnější ohlasy, ale mě se vážně moc líbilo! :)