Hvězdy nad hlavou - Pojďte vstříc svému osudu!

04.03.2017 13:45

Marissa Meyerová- Hvězdy nad hlavou

Originální název: Stars Above
Rok vydání: 2017 (originál vydán 2016)
Počet stran: 288
Vazba knihy: Měkká
Nakladatelství: Egmont

Jasný je jen hvězdy svit!

Hvězdy svítí všem lidem stejně, možná se v nich skrýval odraz osudu, který jednoho dne svede nic netušící mladé hrdiny dohromady za účelem poražení měsíční královny Levany, která má místo srdce jen kus ledu. Zatím si však žijí zcela nerušeně své životy. Thorne sní o tom, že jednou bude kapitánem, ale jeho rodiče by si pro něj představovali trochu jiné využití. Cress by ráda prozkoumala nádhernou modrou planetu, již dennodenně pozoruje oknem svého malého vesmírného vězení, kam byla vykázána po té, co se narodila jako skořápka zcela postrádající měsíční dar. Vlk nikdy netoužil po tom stát se vojákem jejího královského veličenstva, avšak okolnosti rozhodly jinak, nyní se zoufale snaží zachránit si život.

Hvězdy nad hlavou nabízejí pohled hluboko do minulosti hlavních hrdinů a pomáhají tak lepšímu porozumění celému příběhu. Devět krátkých povídek postupně odpovídá na nejrůznější otázky, které postupně v celé tetralogii vyvstaly. Devět životů, které plynuly poněkud odlišným tempem, před tím, než společně přepsaly intergalaktické dějiny. 

***

Recenze je psaná pro ČBDB, TAM si ji můžete také přečíst!

***

Ukázka z knihy Marrisy Meyer - Hvězdy nad hlavou (str. 222-223)

Kai kráčel zahradní pěšinou s nenuceným výrazem ve tváři. V podpaždí držel Nainsi, svou malou androidku, a přes druhé rameno měl přehozenou brašnu se svetrem s kapucí. Nespěchal, ani se neloudal. Předstíral, že mu nezáleží na tom, že na něj lidé zírají. Stejně ho mohli kdykoli vystopovat. Pod kůží měl hned dva identičipy a jeho bezpečnostní tým se skládal z expertů, kteří ho sledovali na každém kroku.

Nebylo žádným tajemstvím, že opouští palác. Jen nechtěl, aby se o tom dozvěděla veřejnost. Dnešní den byl nejteplejší z celého týdne; vlasy se mu z nepříjemného horka a vlhka lepily na krk. Zahradní brána se bez hlesu otevřela, ale Kai cítil, jak bezpečnostní kamera nad jeho hlavou monitoruje každý jeho pohyb. Nevšímal si toho a ke vznášedlu došel se stejným vyrovnaným sebevědomím, s jakým si v poslední době zvykl vykonávat i ten nejobyčejnější úkon. Mávl zápěstím se zabudovaným identičipem před snímačem a dveře vozidla se s tichým zahučením otevřely. Za matnými skly se ukrývala prostorná kabina. 

Z neviditelných reproduktorů se linuly klidné tóny flétny a vzduch uvnitř byl příjemně chladný, přestože kbelík s ledem nabízející široký výběr ochucených šťáv a ledových čajů pokrývaly kapky sražené vody. Kai strčil Nainsi dovnitř a teprve potom se usadil na jednu z  čalouněných sedaček. Když se za ním zavřely dveře, uvědomil si, že se mu navzdory klidnému prostředí hlasitě rozbušilo srdce. „Dobré odpoledne, Vaše císařská Výsosti. Jaká je vaše cílová destinace?“ zeptal se umělý ženský hlas. Otřel si kapku potu, která mu stékala po spánku. „Tržiště v centru města.“

Loď se vznesla do vzduchu a vzdálila se od paláce. Obkroužila ochrannou vnější zeď a pak se pustila z kopce dolů směrem k Novému Pekingu. Kai se zatemnělými průzory díval na svět venku, město, jehož obraz se chvěl v přívalech horka, okna a kovové struktury, které se třpytily v odpoledním slunci.

***

Klasické pohádky v novém kabátě byly zkrátka skvělé!

Pokud, stéjně jako já máte rádi Měsíční kroniky, tak by vám tento bonusový „poloviční díl“ rozhodně neměl uniknout, už jen proto, že se na konci dočkáte toho správného šťastného konce a kdo by neměl rád „Happy End“? Mě se knížka líbila, ráda jsem se alespoň na chvíli vrátila do tohohle úžasného světa, který mi rozhodně bude chybět. Za mě 4 z 5 hvězdiček a poklona autorce! 

***

Recenze je psaná pro ČBDB, TAM si ji můžete také přečíst!

***

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Datum 10.03.2017

Vložil Lory Humble | tichyodpor.blogspot.cz

Titulek ...

Odpovědět

Já jsem zrovna dokončila Scarlet a jsem touhle sérií přímo nadšená, už se nemůžu dočkat, až se ke mně dostanou další díly (snad budou brzo k mání v knihovně, hrozně jim to trvá). Jsem ráda, že vidím po dlouhé době pozitivní recenzi i na tenhle doplňkový kousek - už jsem se totiž začínala bát, že až se ke knížce dostanu, budu po parádní sérii zklamaná. Ale jak to vypadá, nakonec třeba ne :)

Datum 11.03.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: ...

Odpovědět

Já jsem z Měsíčních kronik také neděšená, opravdu bravurní nápad! A to si počkej na další díly, ty jsou ještě lepší! Teď jsem si pořídila ještě i nejkrásnější, abych měla celou sérii kompletní! :)

Datum 05.03.2017

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Všichni knihou čtou a já pořád nic! :o

Datum 11.03.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

A to je chyba, měla by ses do série pustit! :)

Datum 04.03.2017

Vložil Marie

Titulek mariehorse.blog.cz

Odpovědět

Ty jo, vypadá to hrozně zajímavě :)

Datum 11.03.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: mariehorse.blog.cz

Odpovědět

Za sebe celou sérii jednoznačně doporučuji! :)