HP a Prokleté dítě - Temné síly se probouzejí k životu!

22.10.2016 19:48

Rowling, Tiffany a Thorne - HP a prokleté dítě

Originální název: Harry Potter and the cursed child
Rok vydání: 2016 (originál vydán 2016)
Počet stran: 486
Vazba knihy: Vázaná
Nakladatelství: Albatros media

Vítejte zpátky ve světě kouzel!

Uplynulo sotva jedenáct let po té, co se kouzelnický svět ocitl na míry blízko své vlastní skaze. Právě před jedenácti lety uvalil mladý čaroděj s jizvou smrtící kletbu na Pána zla, nejmocnějšího černokněžníka všech dob. Nicméně časy slávy jsou ty tam, z Harryho je nyní nejen přepracovaný ministerský úředník, ale zejména otec tří dospívajících dětí. Z nichž zejména s Albusem Severusem Pottrem není vůbec lehké pořízení.

Abík se totiž za všem obdivovanou minulost svého táty spíše stydí, co víc bojí se ho šeredně zklamat. Vybírá si na první pohled zcela nekorektní přátele. A tak to vypadá, že dospívající kouzelník bude muset sehrát tu největší bitvu ze všech. Bitvu o svou pravou identitu. Jenže to není všechno, světem se šíří fámy o možném Voldemortově návratu!

           ***

Recenze je psaná pro Fantasya.cz, TAM si ji můžete také přečíst!

              ***

Ukázka z knihy -J.K.Rowlingové  - Harry Potter a prokleté dítě (str.15 -17)

Rušná nádražní hala plná lidí, kteří se pokoušejí někam prodrat. Ve všem tom zmatku a lomozu na dvou vrchovatě naložených vozících rachotí dvě rozměrné klece. Vozíky tlačí dva chlapci, James Potter a Albus Potter. Za nimi kráčí jejich matka Ginny. Sedmatřicetiletý Harry nese na ramenou dcerku Lily.

Albus Tati! Ať to pořád neříká. Harry Jamesi,nech toho… James Já jen říkal, že ho možná zařadí do Zmijozelu. A to je pravda, takže…(uhne před otcovým přísným pohledem) no dobře. Albus (dívá se na matku) Budete mi psát, viď že ano? Ginny Každý den, jestli budeš chtít. Albus To ne. Každý den ne. James povídal, že většina lidí dostává dopisy z 

domova jen jednou za měsíc. Já nechci... Harry
Jamesovi jsme loni psali třikrát týdně. Albus Cože? Jamesi! Albus se na Jamese vyčítavě podívá. Ginny Ano. Možná bys neměl věřit všemu, co ti o Bradavicích navykládá. Víš přece, že rád vtipkuje.

James (s potutelným úsměvem) Můžeme už prosím jít? Albus se podívá na oba dva rodiče. Ginny Stačí vyrazit přímo proti zdi mezi devátým a desátým nástupištěm. Lily To je vzrůšo! Harry Nezastavuj a neboj se, že narazíš, to je moc důležité. Jestli jsi nervózní, tak se radši rozběhni.Albus Jsem připravený. Harry a Lily se přidají za Albusův vozík, Ginny se připojí k Jamesovi a celá rodina se společně rozběhne proti zdi.

***

Pokračování je sice trochu jiné, ale přesto byste si ho neměli nechat ujít!

  Jistě osmá část pokračování známé ságy o chlapi, který zůstal na živu, není taková, jako její předchůdci. Jistě, velkou měrou za to může i její zpracování, které je tak trochu netradiční, jedná se totiž o divadelní hru. Ovšem věřte, nebo ne já si pokračování nesmírně užila! Bylo příjemné se do Bradavic zase jednou vrátit! 

***

Recenze je psaná pro Fantasya.cz, TAM si ji můžete také přečíst!

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.