Fantastická zvířata a kde je najít - Svět kouzel už čeká!

26.11.2016 22:42

David Yates- Fantastická zvířata a..

Originální název: Fantastic Beats and..
Rok uvedení do kin: 2016 
Jazyk originálu: Angličtina
Délka filmu: 133 minut
Hlavní role: Eddie Redmayne

Objevte skrytou dimenzi reality!

Píše se rok 1924 a celou zeměkoulí před nedávnem otřásla Velká válka. Nyní jak se zdá už vše zlé pominulo a tak mohou nejen obyvatelé Spojených států amerických volně dýchat. Jenže není tomu právě tak, nedávno totiž  v Evropě zaútočil mocný černokněžník, který jak se zdá nelituje vůbec ničeho a nikoho. Ba co více, jeho útok nezůstal zcela bez povšimnutí a obyčejní obyvatelé začínají něco tušit o existenci alternativního světa kouzelníků.

Právě v tomto okamžiku přijíždí do New Yorku zvídavý mladík Mlok Scamander, který ve svém na první pohled obyčejném cestovním kufříku, veze hromadu kouzelnických tvorů, kteří jsou navíc ve Státech zakázaní. Jenže by si této maličké skutečnosti možná nikdo ani nevšiml, kdyby se mu jeho „mazlíčci“ nerozutekli po celé metropoli. Čaroděj se je přirozeně pokouší chytit dříve, než ztropí poplach v životech všech „nečarů“, jenže tím se nevědomky připlete do víru velmi nemilých událostí. 

***

New York ukrývá mnoho tajemství, dokážete je všechna odhalit? 

Zatímco na pulty knihkupectví vtrhl osmí příběh o chlapci s jizvou na čele, tak do kin míří jeho „magické dvojče“. To se odehrává pár desítek let před narozením legendárního kloučka, jenž změní dějiny světa čar a kouzel. Avšak ani tehdy nebyl život kouzelníků zcela růžový. Mnoho let utajované komunitě totiž hrozí velké odhalení, které může mít za následek nejednu smrt.

Na první pohled by se mohlo zdát, že valnou většinu snímku si pro sebe uzurpují podivuhodná stvoření, vždyť není se ani čemu divit, když to má film přímo v názvu. Avšak opak je pravdou. Herecké obsazení v čele s oscarovou hvězdou Eddiem Redmaynem, Katherine Waterston, či Colinem Farrellem dává jasně na srozuměnou, že se bude jednat o více, než jen o „pohádku na dobrou noc“.

***

Stejný režisér, nový příběh, strhujicí jízda od začátku až do konce!

Režírování opět vzal za své David Yates, který je mimo jiné autorem posledních čtyř „kinematografických“ zpracování populárního Harryho Pottera, ovšem tentokrát mu při jeho tvorbě pomáhala i samotná spisovatelka J. K. Rowlingová. Nicméně nenechte se zmást, s Harrym nemají Fantastická zvířata, snad kromě úvodní znělky, téměř nic společného. Celý příběh si „jede“ svou zcela originální dějovou linii. Také postavy nám zde o trochu více vyrostli, už to nejsou jen nezkušení studenti, ale plnohodnotné dospělé osoby, které to s hůlkami rozhodně umí! Takže o akční scény a přemisťování tu rozhodně nouze nebude.

Na tuhle vstupenku do dimenze plné fascinace a neuvěřitelných věcí jsme všichni čekali opravdu dlouho, a teď je tady! Máme možnost prožít znovu nezapomenutelná dobrodružství s hrdiny, které jsme zatím neměli šanci poznat. No a já si dokonce troufám říci, že famózní Amerika je ještě lepší než britské Bradavice! Za mě tedy maximálních 5 z 5 hvězdiček a vřelé doporučení k návštěvě kina.  Co ještě dodat? Asi nic, snad jen, že se opravdu těším na pokračování, které je zatím naplánováno na rok 2018. A pokud jste ho ještě neviděli, tak filmový trailer naleznete ZDE.

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Datum 27.11.2016

Vložil Lory Humble | tichyodpor.blogspot.cz

Titulek ...

Odpovědět

Já jsem zrovna taky psala recenzi, ale stručně řečeno - Fantastická zvířata se mi moc líbila, nicméně nutno přiznat, že zde byla znát jistá příměs komerčnosti a zápletka nešlapala na celých 100%. Jenže můžeme jim to mít za zlé, když všichni herci, prostředí, efekty i akční scény byli perfektní? :)

Datum 04.12.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: ...

Odpovědět

No, tak jisté příměsi komerčnosti se u J.K. Rowlingové dnes asi už nevyhneme.. Zápletka sice mohla být lepší, to uznávám, ale i tak to byl úžasný návrat do světa čar a kouzel! Osobně se hrozně moc těším na pokračování! :)