Zkouknuto - #4 (Červenec)

10.08.2017 21:04

Poslední dobou je pro knižní weby celkem typické, že se jejich autoři chlubí nejen počtem přečtených knih, ale taktéž i tím, co v uplynulém měsíci zkoukli na filmovém plátně. A tak, ani já nebudu pozadu. Rozhodla jsem se, že vám každý měsíc přiblížím, co hezkého jsem měla možnost vidět, přidám k tomu krátké shrnutí dojmů a na závěr samozřejmě nebude chybět ani hodnocení. Zkrátka a dobře, doufám, že vás mí milí čtenáři bude tato rubrika bavit a, že se k ní vždy rádi vrátíte. Vždyť kdo by neměl rád filmy? 

***

Auta

Autíčka jsou stará dobrá klasika. Mohla bych je vidět snad tisíckrát a pokaždé mě budou bavit. Nádherné animace, zejména ta krajina nemá chybu. Propracované charaktery postav a poutavý příběh se šťastným koncem. Plus se opravdu povedl český dabing, zejména komentáře v průběhů závodů nemají chybu. Pro mě jedna z nejlepších Pixarovek. Rozhodně, to tedy byla jízda! Chválím nejen bravurní nápad, ale i drobné zpracování detailů. 

TRAILER: Ke zhlédnutí ZDE x MOJE OHODNOCENÍ: 5 z 5 hvězdiček 

***

Auta 2

Pokračování je dle některých jen chabý obraz prvního dílu, ale vzhledem k tomu, že já jsem nadšeným příznivcem agenta 007, tak tleskám i Autíčkům dvě. Opět nechybí to, na co jsme zvyklí, tedy krásná a propracovaná animace. Nicméně tady už nezůstaneme jen v Americe, ale podíváme se i za humna, takové Japonsko, či Itálie vůbec nejsou špatné. Zápletka mi přišla dokonce zajímavější než v prvním díle a rozhodně to nebyla žádná nuda. Bavila jsem se u toho a klidně bych si pokračování zase někdy pustila, jsem spokojená. 

TRAILER: Ke zhlédnutí ZDE x MOJE OHODNOCENÍ: 5 z 5 hvězdiček 

***

Auta 3

Trojka byla bohužel, alespoň z mého pohledu slabší než její předchůdci. Do kina jsem se vážně těšila, ale přišlo trochu zklamání. Jako, kdyby tvůrci trošičku vařily z vody. Jistě, mezigenerační výměna, závodní atmosféra, tvrdá dřina. Nicméně, kde je ten skvělý příběh, na který jsme u tohoto animáku zvyklí? Tak ten vážení mírně pokulhává, rozhodně to však nebyl špatný počin, to vůbec, lepší průměr, který se mi opravdu dost líbil. Přesně to to bylo, ale nic víc!

 

TRAILER: Ke zhlédnutí ZDE x MOJE OHODNOCENÍ: 3.7 z 5 hvězdiček 

***

Velká šestka

Velká šestka byla posledním animovaným filmem, který jsem v červenci viděla. Pamatuji si, že jsem na něm byla v kině a zrovna nadšená jsem neodcházela. Tak jsem si řekla, že bych se na něj mohla s odstupem let znovu podívat, abych zjistila, zda se něco změnilo. Byl to hezký film, ale abych pravdu řekla, tak superhrdinové nejsou zrovna má parketa. Takže za sebe hodnotím jako lepší průměr, bohužel, ale třeba milovníci Marvel budou jistě nadšení. 

 

TRAILER: Ke zhlédnutí ZDE x MOJE OHODNOCENÍ: 3.5 z 5 hvězdiček 

***

Harry Potter a Fenixův řád

Harry jedna z mých oblíbených postav, knihy jsem zhltla opravdu na posezení, proto jsem opravdu ráda, že vlastním i celou sbírku filmů. Zrovna začátkem července jsem namátkou vytáhla jedno DVD, že se na něj znovu podívám. A opět jsem získala skvělou dávku dobrodružství a napětí, jistě na knihy to v žádném případě nemá, ale i tak filmové zpracování stojí za pozornost. Pro mě jednoznačně skvělý relax a odreagování se.

TRAILER: Ke zhlédnutí ZDE x MOJE OHODNOCENÍ: 5 z 5 hvězdiček 

***

Cizinka – 01x01

Cizinka je jednou z těch knih, o které poslední dobou všichni mluví, proto jsem se rozhodla, že si nejprve pustím první epizodu seriálu a pak se rozhodnu, zda mi to za to stojí, abych se pouštěla do knižní předlohy. Udělala jsem dobře, jelikož mne seriál příliš nenadchl. Nebylo to špatné, to ne, ale celkem rychle jsem odhadla, kam se to celé bude ubírat a pak se nudila. Myslím, že dál už pokračovat nebudu, i když možná jednou... 

TRAILER: Ke zhlédnutí ZDE x MOJE OHODNOCENÍ: 3 z 5 hvězdiček 

Zpět

Vaše komentáře ke Zkouknuto

Datum 11.08.2017

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Já ti nevím, mě Auta nikdy moc nebraly :D

Datum 13.08.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Já mám mladšího bratra, takže "Auta" u nás vždycky frčela.. :D

Datum 11.08.2017

Vložil TheMelorry (srdceknih.blogspot.cz)

Titulek ...

Odpovědět

Já na filmy poseldní dobou vůbec nemám čas. :) HP jsou všechny díly skvělé. Ale co ta Cizinka? Já jsem první knihu četla a byla jsem naprosto nadšená, rozhodně se chystám na další díl a i seríál bych ráda shlédnula... :)) Chápu, že se každému líbí něco jiného, ale na tvém místě bych jí ještě dala šanci.:))

Datum 13.08.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: ...

Odpovědět

No, mě "Cizinka" přišla jako dost předvídatelná a to já nerada.. :D Ovšem, když to říkáš, tak jí zkusím ještě šanci dát.. :D

Datum 11.08.2017

Vložil Casion

Titulek :-)

Odpovědět

HP je super klasika, musím si niekedy dať zasa re-watching :D Cudzinku si chcem pozrieť, ale najskôr prečítať :D

Casion
my-fantasydream.blog.cz

Datum 13.08.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: :-)

Odpovědět

Na první díl Harryho se zrovna dneska chci zase podívat.. :D Nějak mě to nikdy neomrzí, je to zkrátka kouzelné! :)