Úryvkové úterý - #18

17.10.2017 18:06

Meme pocházející z dílny AliPeli, jeho úkolem je zveřejnit každé úterý úryvek z knihy, který zrovna čtete, či jste četli. Velikost úryvku je čistě na vás, ovšem měl by být pokud možno bez spoilerů. Pojďme se tedy společně podívat, co čtu zrovna já. Každopádně budu moc ráda, pokud se také zapojíte a dáte mi do komentářů odkaz na vaše meme.  P.S. Co jste zrovna přečetli, případně čtete teď? Neváhejte se podělit do komentářů! 

***

Co zrovna čtu a jaké jsou mé dojmy? 

Tisíc kousků tebe“ mě zaujala již svou anotací. Cestovaní časoprostorem mám totiž ze všech Sci-fi/fantasy vymožeností prostě nejraději. Mé srdce mimo jiné zaplesalo při představě futuristického Londýna. Tolik moderních technologií, brala bych je všechny! Vznášedla, holografické hovory i prsten, který má svého nositele ochránit. Skvělý nápad s těmi alternativními dimenzemi. Navíc nejsem fyzik, takže mne některé teoretické neshody zas až tolik netrápí. Pokud k tomu přidám nádhernou obálku, tak máte hned o důvod více, proč po knize sáhnout!  Těším se na další pokračování, doufám, že nezklame. V tuto chvíli jsem z knihy vyloženě nadšená! ♥ 

Ukázka z knihy Tisíc kousků tebe - Claudia Grayová

Hologram s bliknutím zmizí. Přestože hypnotizuju prsten pohledem a doufám, že Theo zavolá zpátky, kroužek zůstává pohaslý, tichý a temný kov. A tak jdu domů.

Můj blikající prsten má v sobě zabudovanou GPS, a když ho požádám, aby mě navigoval domů, ukáže mi cestu. Bezmyšlenkovitě následuji jeho instrukce a vůbec netuším, kde skončím. Ukáže se, že bydlím v obzvlášť snobském domě – není tak okázalý a nevkusný jako ty okolo, působí ale stejně chladně. Dům má venkovní skleněný výtah. Mám pocit, že takové výtahy existují jen proto, aby děsily lidi, co mají strach z výšek. Očekávám, že uvnitř se budu cítit lépe, protože tetin byt musí být částečně i můj byt, ale když projdu dveřmi, okamžitě mě napadne, že jsem snad ještě nikdy nebyla někde, kde by to ani trochu nepřipomínalo domov.

Zpět

Vaše komentáře k Úryvkovému úterý

Datum 22.10.2017

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Na tuhle knihu mám velký zálusk :)

Datum 28.10.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Určitě nebudeš litovat, je skvělá! Vřele doporučuji! :)