Úryvkové úterý - #16

02.08.2017 14:08

Meme pocházející z dílny AliPeli, jeho úkolem je zveřejnit každé úterý úryvek z knihy, který zrovna čtete, či jste četli. Velikost úryvku je čistě na vás, ovšem měl by být pokud možno bez spoilerů. Pojďme se tedy společně podívat, co čtu zrovna já. Každopádně budu moc ráda, pokud se také zapojíte a dáte mi do komentářů odkaz na vaše meme.  P.S. Co jste zrovna přečetli, případně čtete teď? Neváhejte se podělit do komentářů! 

***

Co zrovna čtu a jaké jsou mé dojmy?

Na letní dny a noci jsem se opravdu hodně těšila. Už na první pohled mě neskutečně upoutala obálka a celkové zpracování této povídkové knihy. Fakt, že celou sbírku osobně sestavila Stephanie Perkinsová mé nadšení ještě více umocnil. Bohužel musím konstatovat, že se zatím z mého pohledu jedná o průměrné dílo. Některé příběhy se mi vyloženě líbily, ale jiné už tolik ne. Dokonce mne jeden a to sice „Poslední bitva v Krváku“ neskutečně vytočil a osobně si myslím, že v této sbírce nemá co pohledávat. Také bych ocenila méně povídek s LGBT tématikou, jelikož je to téměř každá druhá. Uvidíme, třeba mne knížka ještě příjemně překvapí, kdo ví. Každopádně, zas a znovu, ta obálka je naprosto dokonalá! ♥

Ukázka z knihy Létní dny a noci - Stephanie Perkinsová 

O Annalee Sapersteinové a o tom, proč se přistěhovala do Little Spindle, se tradovala spousta příběhů, ale Gracie měla nejraději ten o vlně veder.

 V roce 1986 postihlo New York nesnesitelně horké léto a každý, kdo mohl, odjel z města. Chodníky žárem měkly, jednoho muže našli mrtvého ve vaně s elektrickým větrákem napůl ponořeným ve vodě vedle jeho chlupatých kolen a proud ve vedení naskakoval a zase vypadával jako světlo v lapači hmyzu plném můr. V Upper West Side, nad pekařstvími a lahůdkářstvími, obchody Woolworth a Red Apple spali lidé jen na prostěradlech, cucali kapesníky plné drceného ledu, otevírali okna dokořán a modlili se, aby se zvedl aspoň vánek. Proto když jedné horké červencové noci řeka Hudson vystoupila z břehů a vydala se tropit neplechu, našla okno Ruth Blonské otevřené a zajištěné promáčknutou krabicí od bot z Candie’s.

 Ruth byla předtím ten den s přáteli v parku Riverside, kde si dávala citronovou zmrzlinu.

Zpět

Vaše komentáře k Úryvkovému úterý

Datum 03.08.2017

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

To vypadá jako parádní letní knížka, zkusím se po ní podívat v knihovně :)

Datum 06.08.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Určitě se mrkni, není to špatné a pro tohle roční dobu, jako dělané! :D