Úryvkové úterý - #13

17.12.2016 12:47

Meme pocházející z dílny AliPeli, jeho úkolem je zveřejnit každé úterý úryvek z knihy, který zrovna čtete, či jste četli. Velikost úryvku je čistě na vás, ovšem měl by být pokud možno bez spoilerů. Pojďme se tedy společně podívat, co čtu zrovna já. Každopádně budu moc ráda, pokud se také zapojíte a dáte mi do komentářů odkaz na vaše meme.  P.S. Co jste zrovna přečetli, případně čtete teď? Neváhejte se podělit do komentářů! 

***

Co zrovna čtu a jaké jsou mé dojmy?

Musím říci, že opravdu miluji knihy o cestování časem. Takže, když jsem se dozvěděla o tom, že se CooBoo chystá vydat Pasažérku, okamžitě mi bylo jasné, že knihu musím mít! A vskutku mne nezklamala, protože vedle série „Rubínů“ od Kerstin Gier je tahle kniha jedna z nejlepších s tématikou pohybování se v času a prostoru. Ovšem tentokrát cestovatelé nepotřebují žádný přístroj, nýbrž brány, které jsou běžnému oku skryté, ale jsou rozesety po všech koutech světa! Knížku už dočítám a musím říci, že se opravdu těším na pokračování. Hrozně moc děkuji portálu Fantasya.cz za poskytnutí recenzního výtisku! 

Ukázka z knihy Pasažérka -  Alexandra Brackenová

Housle stradivárky, nástroje vytvořené severoitalskou houslařskou rodinou Stradivariů v pozdním sedmnáctém a raném osmnáctém století, proslulé sílou a krásou zvuku. Jejich vlastníci je nepopisovali jako pouhé nástroje, ale jako lidi temperamentní přátele s vlastními nepředvídatelnými náladami, které nezkrotil ani ten nejschopnější houslista.

I když její vlastní housle byly nádherné Vuillaumeova kopie Stradivariho Mesiáše, kterou zdědila po Alici byla to pořád jen kopie. Pokaždé, když pomyslela na originál, zajiskřilo celé Ettino tělo až ke konečkům prstů.

„Hned jsem zpátky, zlato,“ popleskala ji Alice láskyplně pod bradou. Etta počkala, až bude její učitelka bezpečně dole pod schody, a potom zaměřila oči do tmy. „Tady jste!“

 Etta se otočila na Gail, organizátorku koncertu, která k ní mířila přes pódium tak rychle, jak jen v dlouhých, úzkých černých šatech mohla. „Zbytek čeká v zákulisí v šatně. Potřebujete něco? Postupně si projdete rozehrávky a já vás všem představím.“ Když se Gail rozhlédla kolem, mihl se jí ve tváři stín zklamání. „Učitelku s sebou nemáte? Sakra, a já tak doufala, že ji potkám.“

Zpět

Vaše komentáře k Úryvkovému úterý

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.