Úryvkové úterý - #10

16.08.2016 21:34

Meme pocházející z dílny AliPeli, jeho úkolem je zveřejnit každé úterý úryvek z knihy, který zrovna čtete, či jste četli. Velikost úryvku je čistě na vás, ovšem měl by být pokud možno bez spoilerů. Pojďme se tedy společně podívat, co čtu zrovna já. Každopádně budu moc ráda, pokud se také zapojíte a dáte mi do komentářů odkaz na vaše meme.  P.S. Co jste zrovna přečetli, případně čtete teď? Neváhejte se podělit do komentářů! 

***

Co zrovna čtu a jaké jsou mé dojmy?

Před nedávnem mi Dobré Knihy poslali ke zrecenzování nové ilustrované vydání knihy Harry Potter a Kámen mudrců, za které srdečně děkuji. Já se tedy opět s chutí pustila do čtení tohoto nádherného příběhu, který vás snad nikdy neomrzí a to i přesto, když ho třeba čtete i poněkolikáté. Osobně mám jedničku zhola nejraději, protože je to dle mého názoru nejpovedenější díl, který se ještě nese v duchu takové té typicky dětské pohádky, kterou si však zamilují i ti „nudní“ dospělí a tak není divu, že se tento příběh stal takovým hitem! 

Ukázka z knihy Harry Potter a Kámen mudrců - J.K. Rowlingová 

 U vchodu Dursleyovi koupili Dudleymu a Piersovi velkou čokoládovou zmrzlinu a potom, jelikož usmívající se paní v maringotce se Harryho zeptala, co chce, než ho stačili odtáhnout pryč, koupili i jemu laciné citronové lízátko. Ani to nebylo špatné, pomyslel si Harry a lízal ho, zatímco pozorovali gorilu, která se škrábala na hlavě a nápadně se podobala Dudleymu až na to, že nebyla světlovlasá. 

Pro Harryho to bylo za dlouhou dobu nejhezčí ráno. Z opatrnosti se držel trochu stranou od Dursleyových, aby se Dudley a Piers, které kolem poledne už zvířata začínala nudit, neuchýlili ke své oblíbené zábavě a nezačali ho mlátit. Naobědvali se v místní restauraci, a když Dudley dostal záchvat vzteku, poněvadž opečená klobása, kterou mu přinesli, nebyla dost velká, koupil mu strýc Vernon jinou, a Harry směl dojíst tu první. 

Později si samozřejmě říkal, že měl tušit, že je to všecko příliš krásné, než aby to vydrželo.

Zpět

Vaše komentáře k Úryvkovému úterý

Datum 21.08.2016

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

To je zajímavý projekt :)

Datum 22.08.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

To tedy ano! :)