Tažení do Tearlingu - Válka se rychle blíží!

16.07.2016 21:55

Erika Johansenová- Tažení do Tearlingu

Originální název: The invasion of the Tearling
Rok vydání: 2016 (originál vydán 2015)
Počet stran: 515
Vazba knihy: Měkká
Nakladatelství: Yoli

Nad Tearlingem se stahují krvavá mračna!

Mladičká panovnice Tearlingu Kelsea Glynnová se dopustila strašlivé osudové chyby, podařilo se jí totiž rozhněvat samotnou hrůzostrašnou panovnici sousední země. Kostky jsou tedy vrženy a pro tak maličkou zemičku, kterou tearské království bezpochyby je, nevěstí nic dobrého. Vojáci rudé paní se každým dnem stále více přibližují k hranicím Kelsiina území a až ho překročí, tak to dozajista nepřinese nic dobrého. Hořká pachuť zkázy, násilí a krveprolití už je cítit ve vzduchu. Mládím nezkušená královnička tak bude muset dát do sázky vše, dokonce i svůj vlastní život, aby uchránila své království před zkázou. Avšak, co když už je na záchranu moc pozdě? 

***

Recenze je psaná pro Fantasya.cz, TAM si ji můžete také přečíst!

***

Ukázka z knihy - E. Johansenové - Tažení do Tearlingu (str.24-25)

No, ale stejně, nemůže přece mít věčně za žalářníka idiota.“Ewen sebou při tom slově cukl. Říkávali mu tak starší kluci, než je přerostl, a on se naučil nechat taková slova ze sebe skutálet, ale od gardisty to bolelo víc. A krom toho mu teď přibyla další starost – o to, že by mohl být nahrazen. Když tatínek odcházel na odpočinek, promluvil přímo s regentem a zařídil, aby tu Ewen mohl zůstat. Ale s královnou nejspíš nikdy nemluvil ani on. 

Hlídat toho nového vězně, toho Javela, byl jeden z nejsnadnějších úkolů, jaké kdy Ewen měl. Skoro nemluvil, až na těch pár slov, jimiž sděloval, že dojedl večeři, že mu ve džbánu došla voda nebo, že potřebuje vynést kbelík. Ewen na dlouhé hodiny zapomínal, že tam Javel vůbec je, jenže na druhou stranu, Ewen nedokázal myslet skoro na nic jiného než na to, že možná bude muset ze svého místa odejít. 

Co by dělal, kdyby k tomu došlo? Ani se nedokázal přimět říci tatínkovi, co o něm ten gardista řekl. Nechtěl, aby to věděl.  Pět dní poté, co se ve vězení objevil Javel, sešli ze schodů další tři gardisté. Jeden z nich byl Lazarus, zvaný Palcát a toho poznal dokonce i Ewen, který málokdy opouštěl vězení. Ewen o Palcátovi hodně slyšel od tatínka, který tvrdil, že je Palcát potomkem víl a že neexistuje cela, v které by ho mohli zavřít. („Žalářníkův zlý sen Ewe“ smál se tatínek u čaje.) I ostatní gardisté byli impozantní, ale Palcát ještě desetkrát víc a Ewen si ho prohlížel tak pozorně, jak jen si troufl. Kapitán gardy v jeho vězení! Nemohl se dočkat, až to poví tatínkovi. 

***

Tentokrát na čtenáře čeká ještě víc magie a překvapivých zvratů!

Autorka i tentokrát dokazuje, že je mistrem ve svém řemeslu. Na čtenáře totiž pod tajuplným přebalem čeká spoustu dobrodružství, zvratů, ale i napínavých momentů, které vás prostě nenechají na pokoji. Pokud stále váháte, zda vám pokračování stojí za pozornost, tak věřte, že ano, protože kniha je jedním slovem skvělá! 

***

Recenze je psaná pro Fantasya.cz, TAM si ji můžete také přečíst!

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Datum 19.07.2016

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Obálka je vážně skvělá! Ale zatím jsem neměla příležitost se do série pustit :)

Datum 21.07.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Nejen ta obálka je skvělá! :D Určitě si knihu někdy přečti, stojí za to! :)

Datum 17.07.2016

Vložil Lucy Lillianne

Titulek *

Odpovědět

Ja byla z knihy spise zklamana :-(

Datum 17.07.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: *

Odpovědět

To mě mrzí, mě se kniha docela líbila, hlavně epilog byl skvělý! :)