Tajný život mazlíčků - Neočekávané dobrodružství napříč New Yourkem!

29.08.2016 13:08

Renaud a Cheney - Tajný život mazlíčků

Originální název: The Secret Life of Pets
Rok uvedení do kin: 2016 
Jazyk originálu: Angličtina
Délka filmu: 93 minut
Hlavní role: Louis C.K.

Co dělají mazlíci, když jsou sami doma? 

Max je ten nejšťastnější pes v celém New Yourku. Žije zde po boku své paničky celkem bezstarostný život. Pro svou Katie by udělal první poslední. Jenže ona musí každé ráno někam zmizet a vrátit se až ve večerních hodinách.  Pejsek na ní  celý den trpělivě čeká, či tráví čas s dalšími čtyřnohými svěřenci, kterých je v rušném městě opravdu plno. Idylickou pohodu klidného bytí však jednoho dne překazí Baron. Obří hnědá koule chlupů, kterou si Kate přivedla domů z útulku. No a prý je to něco jako bratr. 

Jenže to je Maxův dům a Maxova lidská kamarádka a on na tom nehodlá nic měnit. Takže si přirozeně s „přerostlou hordou chlupů“ nepadne do noty. Avšak jejich vzájemná nenávist je oba dostane do pořádných potíží a navíc opravdu daleko od teplého pohodlí domova. Dokáží v sobě dva psi najít tolik zalíbení, či snad vzájemného pochopení, aby spolu dokázali spolupracovat. Anebo jsou navždy ztraceni v rušném prostředí „Velkého jablka“ bez naděje na záchranu? Velká cesta, plná nástrah, nebezpečí, ba dokonce nových přátelství může začít!

***

Ať jste milovníci psů, či koček, na své si přijde každý!

Trápila vás někdy otázka, co dělají vaší čtyřnozí miláčci v okamžiku, kdy se za vámi přibouchnou dveře od bytu či domu? Že nemáte možnost, jak to zjistit? Nevadí! Filmový tvůrci ze studia Illumination Enterteiment, kteří vypustili na světlo světa třeba všemi známého padoucha Grua spolu s partičkou roztomilých Mimoňů, vám na to mile rádi odpovědí. A to dokonce s pořádnou dávkou humoru u kterého se ze srdce zasměje celá rodina. 

Možná vám bude po zhlédnutí této pohádky leccos připadat povědomé, jak by také ne. Celková zápletka s nalézáním ztraceného živobytí, či snad objevování nových kamarádů, to už tu někde bylo. Nemám snad pravdu? Co takový Hledá se Nemo, či snad jeho novější verze Hledá se Dory? Jenže mazlíčci v sobě mají něco víc, čím si vás absolutně získají. A to sice perfektní animace a bravurní nápad, který tu ještě opravdu nebyl!

***

Vtipné a rozttomilé zároveň? To tu ještě rozhodně nebylo!

Zvířecí hrdinové se svým tvůrcům vyvedli úplně na maximum, jsou totiž vtipní i milý zároveň. Pokud se k tomu všemu připočte propracovaný český dabing, tak se opravdu jedná o velkou dávku kvality. Navíc úvodní záběr americké metropole New Yourku je zkrátka a dobře naprosto dokonalý! Tenhle animovaný rodinný film nabízí zkrátka a dobře od každého něco. Díky tomu se budou v kině bavit opravdu všechny generace! Od špuntů až po ty vážné dospělé!

A už teď je jasné, že touhle prvotinou to rozhodně nekončí. Ba právě naopak! Studio oznámilo další pokračování, které má vtrhnout na filmová plátna někdy v průběhu roku 2018. Já jen doufám, že takto skvělé pojetí nám vydrží i do druhého dílu, který by snad mohl být i krapet lepší! No uvidíme! Možná jsem předpojatá, anebo jsem jen vášnivý milovník zvířátek, ale mě se film líbil. Proto mu s klidem v duši dávám 4 z 5 hvězdiček! Pokud se stále o návštěvě kina rozhodujete, snad vás přesvědčí alespoň tento trailer ZDE

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Datum 23.09.2016

Vložil Casion

Titulek Chcela som ísť do kniha...

Odpovědět

Na tento film som chcela ísť do kina, len mi to akosi nevyšlo. Každopádne to vyzerá na super rozprávku, musím si ju pozrieť :-)

Casion
my-fantasydream.blog.cz

Datum 27.09.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: Chcela som ísť do kniha...

Odpovědět

Tenhle film je naprosto úžasný, za sebe ho můžu jedině doporučit! Hrozně moc jsem se u něj pobavila a nasmála! :)