Spectre - Agent 007 je konečně zpátky!

19.11.2015 21:58

Sam Mendes - Spectre

Originální název: Spectre 
Rok uvedení do kin: 2015 
Jazyk originálu: Angličtina
Délka filmu: 150 minut
Hlavní role: Daniel Craig

Tajemná minulost se dere na povrch!

 J ames Bond se po pár týdnech zasloužené dovolené vrací zpátky do práce, ovšem, vše není takové, jaké to bývávalo dříve. Teď se zdá, že svět M16 a zejména program 00 srovná se zemí nové centrum národní bezpečnosti, na jehož globální propojení je i jakýkoliv dvou nulový agent krátký. 

Nicméně záhrobní vzkaz Judy Denchové vyšle agenta 007 na vlastní privátní výpravu, která ho dovede až hluboko k jeho vlastní minulosti. Vetře se totiž přímo do doupěte toho největšího zlosyna, který mu už pěknou řádku let zlověstně dýchá na záda. Dokáže mu Bond vzdorovat anebo podlehne stínům minulosti?

***

Džentelmenský agent 007 je jako drak, který tančí ve vychřici!

 Spectre je již dvacátá čtvrtá bondovka v pořadí, někomu by  to mohlo přijít až zbytečně moc. Avšak i když se na první pohled zdá, že Bond pro tentokrát definitivně končí, tak vezte, že on teprve začíná. Spectre totiž chytře navazuje na předešlý Skyfall, ovšem je doslova nasáklý temnou atmosférou. I tak si nelze nevšimnout, že se nám příběh posouvá do větší osobní roviny.

Sam Mendes opět zkušeně rozvíjí základní bondovský scénář, do něhož skvostně zasazuje typické "bondovské přísady", drahá, nablýskaná auta, krásné ženy a barvité lokace jako je Řím, Mexiko city, či rakouské Alpy.  Půvabný agent 007 je zkrátka opět velmi charizmatický, pevně odhodlaný a dokonale nezničitelný!

***

Klasická bondovka v novém kabátě, to je to, oč tu běží!

Rozpočet tři sta milionů dolarů a skvělá kamera Hoytea Van Hoytemy udělali své. Na celý film se totiž od začátku až dokonce moc hezky kouká. Pokud k tomu navíc přidáme i povedený úvodní soundtrack od Thomase Newmana ( Writing's On The Wall), tak máme zaručený vzorec úspěchu!

Možná, že jsem ještě ve značné filmové euforii, kterou ve mě samotný Spectre zanechal, ale já jsem opravdu nadšená. Ostatně, kdo by litoval času prožitého s Bondem, zvláště když to opět byla velkolepá podívaná. Ode mne získává nová bondovka 4,5 z celkem pěti možných hvězdiček. A já vám říkám, zajděte si na Spectre do kina, určitě si přijdete na své. No, a pokud stále váháte tak se alespoň podívejte na upoutávku k filmu, kterou najdete ZDE.

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.