On My Wishlist - #20

18.03.2017 17:27

Meme pocházejicí z dílny Book Chick City, jehož cílem je vybrat každou sobotu několik knih. Jedná se o knihy, které bychom si chtěli přečíst, potažmo koupit. Mohou to být knihy, které u nás už vyšly, či naopak teprve vycházet budou, ale můžeme sem přidat i knihy, které už "našli svého čtenáře" v zahraničí, ale u nás se jejich vydání zatím nechystá. Zkrátka vašim přáním se žádné meze nekladou! Pojdme se tedy společně podívat, co jsem tuto sobotu vybrala já.. P.S. Budu ráda, když se také zapojíte a "hodíte" mi do komentářů odkaz na váš Whishlist. 

***

S. J. Maasová - Dvůr mlhy a hněvu

Feyre přežila střet s Amaranthou a vrátila se na Jarní dvůr. Avšak ani zde nemá klidu, protože ji neustále pronásledují vzpomínky na to, co musela udělat, aby osvobodila Tamlina i jeho lid.

A stejně tak nemůže zapomenout ani na smlouvu s Rhysandem, s kterým má strávit jeden týden v měsíci. Ač je nyní vznešenou vílou, srdce má stále lidské. A navíc si postupně uvědomuje, že na obzoru se objevuje ještě mnohem větší zlo, než jaké kdy zažila. A tak zatímco se snaží vyznat v zákrutech vílího života, zjišťuje, že její role zachránkyně ještě neskončila. Avšak dokáže se vyrovnat s nebezpečím, které se k ní blíží? 

Proč si tuhle knihu chci vlastně přečíst?

Většina příznivců fantasy literatury zná S. J. Maas hlavně díky její několikadílné série Skleněný trůn, která mě příliš neoslovila. Nemám totiž příliš v lásce temnou magii, vyvolávání duchů nebo jiné nekalé praktiky, kterými je celý příběh prosycen více než dost. Dávám přednost spíše „mírumilovnějšímu“ vývoji událostí, takže není divu, že si mne získal spíše druhý její literární skvost. 

Dvůr trnů a růží, moderní převyprávění Krásky a zvířete mě vyloženě nadchlo, bylo to totiž krásně pohádkové s nádechem té mystiky a špetkou dobrodružství. Už se moc těším na pokračování a doufám, že mne nezklame. No duben už je tady coby kamenem dohodil, takže mé čekání se stále více krátí.  

 

Zpět

Vaše komentáře k Wishlistu

Datum 18.03.2017

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Ráda bych se do této autorky pustila, protože si ji mnoho lidí chválí, ale zatím ještě nebyl čas :o

Datum 19.03.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

To je chyba, určitě se do ní pusť a uvidíš. Minimálně za zkoušku však rozhodně stojí! :)