On My Wishlist - #16

08.10.2016 22:10

Meme pocházejicí z dílny Book Chick City, jehož cílem je vybrat každou sobotu několik knih. Jedná se o knihy, které bychom si chtěli přečíst, potažmo koupit. Mohou to být knihy, které u nás už vyšly, či naopak teprve vycházet budou, ale můžeme sem přidat i knihy, které už "našli svého čtenáře" v zahraničí, ale u nás se jejich vydání zatím nechystá. Zkrátka vašim přáním se žádné meze nekladou! Pojdme se tedy společně podívat, co jsem tuto sobotu vybrala já.. P.S. Budu ráda, když se také zapojíte a "hodíte" mi do komentářů odkaz na váš Whishlist. 

***

Elizabeth Weinová - Rose pod palbou

Rose Justiceová, mladá pilotka Pomocných leteckých sborů, je při letu z Paříže do Anglie v létě 1944 chycena nacisty a poslána do Ravensbrücku, nechvalně proslulého ženského koncentračního tábora. V děsivém vězení se Rose potkává s nezapomenutelnou skupinou žen, s Francouzkou, která před válkou psala uznávané detektivky a jejíž židovský manžel a tři syni byli zabiti, s houževnatou dívkou, na níž dělali nacisti hrůzné lékařské pokusy, nebo Ruskou, která lítala se sovětskou stíhačkou. A v přátelství s těmito ženami hledá Rose naději a sílu na přežití. Bude to ale Rose stačit, aby dokázala čelit tomu, co jí osud přichystal? Ve volném pokračování Krycího jména Verity vypráví Elizabeth Weinová další příběh o přátelství, věrnosti a odvaze dívek za druhé světové války.

Proč si tuhle knihu chci vlastně přečíst?

Elizabeth Weinová patří mezi autory, kteří mě zcela nečekaně mile překvapili. Četla jsem od ní už její Krycí jméno Verity, recenzi nalezte ZDE. Příběh o tak silném a pevném přátelství, to se jen tak nevidí. Už se nemohu dočkat, co dalšího si pro nás autorka přichystala tentokrát. Osobně jenom doufám, že se konečně dočkáme o něco šťastnějšího konce, než byl ten předešlý, který mi doslova vehnal slzy do očí! Už abych měla knihu v ruce a pustila se do čtení! 

Zpět

Vaše komentáře k Wishlistu

Datum 14.10.2016

Vložil Eliz

Titulek walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Obálka je vážně působivá! Ani se nedivím, že tě kniha oslovila :D

Datum 16.10.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinfinity.blogspot.cz

Odpovědět

Ach ano, obálka je jedním slovem nádherná!

Datum 10.10.2016

Vložil Mary

Titulek Zajímavé

Odpovědět

No, kniha vypadá rozhodně zajímavě, zkusím se po ní poohlédnout ^^

Datum 16.10.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: Zajímavé

Odpovědět

Poohlédni a určitě se pusť i do Krycího jména Verity, to je také skvělé! :)

Datum 16.10.2016

Vložil Mary

Titulek Re: Re: Zajímavé

Odpovědět

Díky za tip :)

Datum 13.11.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: Re: Re: Zajímavé

Odpovědět

Není vůbec zač, pak dej vědět, jak se líbila! :)