Tisíc kousků tebe - Poznej své alternativní já!

26.11.2017 12:41

Claudia Grayová - Tisíc kousků tebe 

Originální název: A Thousand Pieces of You
Rok vydání: 2017 (originál vydán 2014)
Počet stran: 280
Vazba knihy: Vázaná
Nakladatelství: CooBoo

A Thousand Pieces of You

Vědecký průlom právě přichází!

Jen si to představte, možná, že někde v daleké dimenzi existuje vaše alternativní já. Někdo, jako vy, kdo má, ale zcela odlišný osud. Je vám podobný, má stejnou rodinu, ale přeci není tak úplně vámi. Je to tiž vaše alternativní já. Jo, zní to dost šíleně, to uznávám. Jenže pro Marguriete je to naprosto normální. Její rodiče jsou totiž opravdu geniální hlavičky. Stvořili totiž jedinečný přístroj zvaný Ohnivák. Maličký stroj ve formě přívěšku na krk, který umožní jeho majiteli cestovat skrz alternativní časoprostor. Má to však jeden jediný háček, musíte v onom „prostoru“ existovat. Je libo futuristický Londýn, carské Rusko, či podvodní kontinent? S novým vynálezem to není vůbec žádný problém!

Ovšem zlí jazykové na sebe nenechají dlouho čekat. Závist nutí lidi podnikat nejrůznější hrůzné věci. Právě ona totiž stála jejího milovaného tatínka život. Někdo mu poškodil brzy u auta, následkem čehož se vozidlo stalo nepojízdným a skončilo na dně jezera. Všechny stopy ukazují na Paula, mladého studenta, jehož měli rodiče ze všech nejraději. Teď se však skrývá kdesi v odlišné realitě, Meg ho musí najít a pomstít svého otce!

           ***

Recenze je psaná pro Fantasya.cz, TAM si ji můžete také přečíst!

              ***

Ukázka z knihy Claudie Grayové  - Tisíc kousků tebe (str. 233-234) 

Ukáže se, že bydlím na oceánografické stanici jménem Salacia přímo v srdci Korálového moře. Salacia je jednou z nejsofistikovanějších stanic svého druhu na světě, což je důvod, proč ji vede vynikající oceánograf doktor Henry Caine.

Po krátkém hledání na internetu zjistím, že v téhle dimenzi se hladina světových oceánů zvedla mnohem výrazněji a rychleji než doma – připomíná to nejhorší předpovědi klimatických změn v horizontu sta let. Stalo se to kvůli větší míře znečištění? Nebo kvůli něčemu jinému? Věřte tomu nebo ne, i na planetě s úplně jinak tvarovanými kontinenty, než které znám, se kvůli tomu politici stále přou. A zatímco se hašteří kvůli příčině, lidstvo muselo přijít na způsob, jak přežít. Většina světové populace ještě pořád žije na zemi a obývá nová města, která v mojí dimenzi neexistují, nebo města, která sice znám, ale tady jsou z poloviny zaplavená. (New York tady připomíná spíš Benátky.) Ale čím dál víc lidí se vrhá do vody, kde buď žijí na obrovských lodích, které fungují jako města, nebo na výzkumných stanicích, jako je tahle.

V téhle dimenzi je oceánografie nejdůležitější vědecká disciplína. Co se děje s mořským životem, jaké jsou hodnoty železa, kyslíku a zamořujících látek ve vodě, jak se chová nově nepředvídatelný příliv a odliv a ničivé vlny – tyhle informace lidstvo potřebuje znát, aby mohlo vytvořit novou společnost, která bude minimálně z části žít pod vodou. Takže táta se nikdy nevzdal oceánografie, aby se mohl věnovat mámině výzkumu. Tady se naopak do oceánografie pustila i ona a poznali se na výzkumné lodi. (Takhle se to píše v jejich medailoncích na Wikipedii – moji rodiče tady sice nejsou tak známí jako doma, ale i přesto je jejich činnost dost záslužná na to, aby se o nich psalo na internetu.) Na Salacii žijeme už pět let.

Tohle je můj domov.

***

Slibně rozjetá série pro milovníky fantasy a sci-fi s prvkem cestování v čase!

Tisíc kousků tebe mě opravdu mile překvapilo, ještě jsem nečetla nic tak skvělého! Pro mě je to jednoznačně jedna z nejlepších knih roku 2017. O alternativní existenci našich já se zmiňovalo již mnoho světově uznávaných fyziků, vzniklo mnoho vědeckých teorií a domněnek. Nikoho však dosud nenapadlo proměnit vědeckou teorii v živoucí příběh. Až Claudii Greyové se to povedlo, napsala opravdu poutavý příběh, od kterého se nelze odrhnout, navíc krásně vykreslila různé dimenze. Jen škoda, že si na pokračování budeme muset chvilku počkat. Já bych ho totiž brala hned! Za mě jasných 5.z 5. hvězdiček!

***

Recenze je psaná pro Fantasya.cz, TAM si ji můžete také přečíst! 

Zpět

Vaše komentáře k recenzím

Datum 30.10.2019

Vložil Charlesacrom

Titulek Маг, парапсихолог. Коррекция межличностных отношений, возврат любимых, возврат партнёров

Odpovědět

Дмитрий 89258521541 маг, любовная магия, возврат жены, сведение судеб, заговоры на любовь, воздействия на подсознание, сексуальная привязка, просмотр жизненной ситуации, энергетическая чистка, снятие негативных программ, восстановление брачных союзов, отворот, остуда на парня, отворот.

Заговор на разрыв отношений, Просмотр ситуации и магическая помощь, Магические воздействия любой сложности, Вернуть чувствам былую страсть, Сильнейшие любовные обряды, Маг высшей категории, Приворожить любимого, Одна из сильнейших магов России, Сведение судеб после расставания, Магические обряды для возврата любви

Datum 25.05.2019

Vložil Joshuateerm

Titulek Abuse and lifetime blocking of the site - boook-planet.webnode.cz.

Odpovědět

Hey. Soon your hosting account and your domain boook-planet.webnode.cz will be blocked forever, and you will receive tens of thousands of negative feedback from angry people.

Pay me 0.5 BTC until June 1, 2019.
Otherwise, you will get the reputation of a malicious spammer, your site boook-planet.webnode.cz will be blocked for life and you will be sued for insulting believers. I guarantee this to you.

My bitcoin wallet:19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

Here is a list of what you get if you don’t follow my requirements:
+ abuse spamhouse for aggressive web spam
+ tens of thousands of negative reviews about you and your website from angry people for aggressive web and email spam
+ lifetime blocking of your hosting account for aggressive web and email spam
+ lifetime blocking of your domain for aggressive web and email spam
+ Thousands of angry complaints from angry people will come to your mail and messengers for sending you a lot of spam
+ complete destruction of your reputation and loss of clients forever
+ for a full recovery from the damage you need tens of thousands of dollars

All of the above will result in blocking your domain and hosting account for life. The price of your peace of mind is 0.5 BTC.

Do you want this?

If you do not want the above problems, then before June 1, 2019, you need to send me 0.5 BTC to my Bitcoin wallet: 19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

How do I do all this to get this result:
1. I will send messages to 33 000 000 sites with contact forms with offensive messages with the address of your site, that is, in this situation, you and the spammer and insult people.
And everyone will not care that it is not you.
2. I’ll send messages to 19,000,000 email addresses and very intrusive advertisements for making money and offer a free iPhone with your website address boook-planet.webnode.cz and your contact details.
And then send out abusive messages with the address of your site.
3. I will do aggressive spam on blogs, forums and other sites (in my database there are 35 978 370 sites and 315 900 sites from which you will definitely get a huge amount of abuse) of your site boook-planet.webnode.cz.
After such spam, the spamhouse will turn its attention on you and after several abuses your host will be forced to block your account for life.
Your domain registrar will also block your domain permanently.

All of the above will result in blocking your domain and hosting account for life.
If you do not want to receive thousands of complaints from users and your hosting provider, then pay before June 1, 2019.
The price of your peace of mind is 0.5 BTC.
Otherwise, I will send your site through tens of millions of sites that will lead to the blocking of your site for life and you will lose everything and your reputation as well.
But get a reputation as a malicious spammer.

My bitcoin wallet:19ckouUP2E22aJR5BPFdf7jP2oNXR3bezL

Datum 03.12.2017

Vložil knižní svět

Titulek https://nasknizni-svet.blogspot.cz/

Odpovědět

Moc pěkná recenze, asi se do téhle knihy pustím také :)

Datum 03.12.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: https://nasknizni-svet.blogspot.cz/

Odpovědět

Děkuji moc, myslím, že by se ti mohla líbit! :)

Datum 30.11.2017

Vložil TheMelorry (srdceknih.blogspot.cz)

Titulek Pěkná recenze

Odpovědět

Pěkná recenze, kniha vypadá vážně skvěle. Mimo jiné má vážně nádhernou obálku.

Datum 03.12.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: Pěkná recenze

Odpovědět

Děkuji moc, ano, obálka je přímo skvostná! :)

Datum 29.11.2017

Vložil Eliz

Titulek walletofinifnity.blogspot.cz

Odpovědět

Pár lidí mě odrazovalo, ale ty jsi mě zase nalákala :)

Datum 03.12.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: walletofinifnity.blogspot.cz

Odpovědět

To jsem ráda, jen se do ní pusť, stojí za to! :)

Datum 27.11.2017

Vložil Casion

Titulek my-fantasydream.blog.cz

Odpovědět

Kniha vyzerá skvele, podľa obálky by som ani nepovedala, že to bude scif-fi a názov mi evokuje skôr nejaký romantický príbeh, takže je super, že kniha v sebe skrýva vydarený dej :-)

Datum 03.12.2017

Vložil Nasťa

Titulek Re: my-fantasydream.blog.cz

Odpovědět

To je pravda, ten název evokuje romantiku, ne, že by tam nebyla.. :D Ovšem není to jen o ní! :D