Knižní šifra - hledám, hledáš, hledáme!

03.03.2016 14:23

Zrovna dnes při projíždění internetu jsem narazila na velmi zajímavou soutěž, kterou pořádá, již druhým rokem internetové knihkupectví martinus.cz. Jedná se o to, že máte v průběhu měsíce možnost hledat zašifrované knihy různých autorů z rozličného období. Přičemž každý den se vždy otevře nové políčko, které v sobě ukrývá další indicie. Dohromady je tedy možnost vyhrát až 128 knih a další zajímavé ceny, jako třeba poukázky na nákup knih a tak podobně. Zkrátka soutěž je velmi lákavá, ale podrobnější pravidla naleznete TADY. Já jsem se rozhodla také zúčastnit a ve spojitosti s touto soutěží mě napadlo uspořádat takové, řekla bych až netradiční meme. Doufám, že se zapojíte a užijeme si při tom spousty knihomilské legrace. A co tedy vlastně jde?

***

 J ak už bylo zmíněno výše, v soutěži od martinusu jde o to, zahrát si na knižní detektivy a pomocí nejrůznějších vodítek objevit známá literární díla. Nicméně, co kdybychom si zkusili pravý opak? V týdenním meme by se každý z nás snažil zašifrovat jednu libovolnou knihu, přičemž by šifru zveřejnil na svém blogu. Mohlo by se jednat o popis knihy, ukázku z ní anebo cokoliv jiného. Zkrátka a dobře, stěžejním úkolem by bylo ukrýt knihu tak, aby ji nikdo nepoznal. Čtenáři by pak v komentářích pod článkem hádali o který, že literární skvost se to vlastně jedná. Dobu zveřejnění článku nechám čistě na každém z vás, ale mám jednu menší  podmínku, musí to být buď na začátku anebo konci týdne, zapeklité, že?

 N o a bavíme se tu samozřejmě o Martinusácké soutěži, tak co takhle se do ní zapojit? Součástí článku by rovněž byla jakási sumarizace našeho týdenního snažení, sdělili bychom si, jak jsme pokročili v Knižní šifře II. a kolik knih jsme odkryli. Na konci měsíce by pak následovalo velké shrnutí a případná chvástačka vyhraných knih. Tak co říkáte, jdeme do toho? 

Kdo z vás by měl zájem? Napište mi prosím do komentářů vaši přezdívku a blog, zkopírujte si na svůj blog logo knižní šifry s nápisem účastník a odkazem na tento článek. Potom už jen hurá soutěžit a vyhrávat! 

Zpět

Vaše komentáře ke Knižní šifře II.

Datum 04.03.2016

Vložil Lory Humble | tichyodpor.blogspot.cz

Titulek soutěž

Odpovědět

Knižní šifru znám, ale v současnosti mám tak strašně moc věcí, co se týče i literárních soutěží a podobných, které nestíhám, že tohle nejspíš pro tentokrát bohužel vypustím.

Datum 03.03.2016

Vložil Casion

Titulek poznám

Odpovědět

O knižnej šifre viem, ale momentálne sa pre nedostatok voľného času nezapájam :-)

Casion
my-fantasydream.blog.cz

Datum 03.03.2016

Vložil Nasťa

Titulek Re: poznám

Odpovědět

Podle mě na to stačí jen pár minut denně, je to vážně škoda, že se nepřipojíš. :(